Radovan Radaković; Foto: Starsport SRDJAN STEVANOVIC

Radovan Radaković, nekadašnji golman Partizana, bije najvažniju, životnu bitku, a način da pomogne pronašao je i fudbalski klub Miljakovac.

PROČITAJTE JOŠ

Radaković je boje crno-belih branio u periodu od 2000. do 2004. godine. a sada mu je više nego ikad potrebna pomoć.

Miljakovac je odlučio da napravi humanitarnu aukciju i da na prodaju stavi golmanski dres ovog kluba, a sva sredstva su namenjena za lečenje legedarnog Radakovića.

Humanitarna aukcija traje do 20 časova ovog četvrtka.

Krajem prošle godine Radaković je saznao da boluje od difuznog karcinoma želuca, i to u možda najlepšem periodu života jer je željno iščekivao da još jednom postane otac.

Miran porodičan život se pretvorio u tragediju, jer je Radovanova supruga usled stresa u 6. mesecu trudnoće izgubila bebu. Radovan je pokazao da u njemu i dalje vlada sportski duh, pa nije odustao od borbe.

Imao je veoma jake i mučne hemioterapije, koristio je razne komplekse vitamina, korigovao je način ishrane i sve mu je to pomoglo da se bar malo stabilizuje. Radovanu je odobrena operacija u bolnici „Koc University“ u Istanbulu.

Četvrtog jula 2021. godine Radovan je stigao u bolnicu, ali stvari nisu tekle kako se očekivalo. Dogodile su se komplikacije, sa kojima se njegov organizam teško bori. S obzirom da porodica nema dovoljno sredstava da pokrije sve troškove (produženog) lečenja, Radakovićima je sada, više nego ikad potrebna pomoć.

Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, 10. oktobra istakao je da bivši klubovi nisu pomogli Radakoviću.

„Nije ni čudo što nas fudbalere bivše i sadašnje svi pljuju. Ne možemo da skupimo 100.000 evra za operaciju našeg kolege Radovana Radakovića. Jedva polovinu i to 70% od sms poruka. Njegovi bivši klubovi 0 evra. Jedino je Fudbalski savez Srbije pomogao i nekoliko bivših i sadašnjih fudbalera. Sramota me“, rekao je Poledica.

Partizan, doduše, jeste pomogao posredno, kada su igrači crno-belih  i Crvene zvezde na „večitom derbiju“ izašli na teren u majicama sa brojem „1082“ i ispod njega „3030“. Putem ovog broja se može iz Srbije poslati poruka za Radakovića.

DA RADOVAN DOBIJE UTAKMICU ŽIVOTA

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1082 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1082 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216331-02

Uplatom na devizni račun: 160600000121638728

IBAN: RS35160600000121638728

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

BONUS VIDEO O dizanju Piksija u vazduh, bežanju Sliškovića, čuvanju Deja i „dozvoli za ubijanje“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)