Radovan Pankov, Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPOR

Burna noć u Holandiji.

Srpski fudbaler Radovan Pankov morao je da provede noć u pritvoru zbog incidenta nakon meča AZ Alkmara i Legije (1:0) posle drugog kola Lige konferencija.

PROČITAJTE JOŠ

Grčka „Gazeta“ je prenela da su organiztori iz za sada nepoznatih razloga odbili da dozvole delu delegacije da uđe u autobus. Pobunili su se zbog toga, a odgovor policije bili su udarci pendrecima.

Pankov i Žozue su u pritvoru proveli čitavu noć. Tim je bez njih dvojice, advokata i direktora koji su otišli sa njima u zatvor, odlučio da čekira kare za povratak.

Holandija ima pravo da ih zadrži 72 sata u pritvoru, a konferencija za medije kluba je zakazana za 14.00. Govoriće Darijuš Mioduski, predsednik kluba, koji je zadobio lakše povrede nakon divljaštva policije u Holandiji.

„Objašnjavamo situaciju u vezi sa događajima u Alkmaru i drugde u Holandiji. Naši konzuli su već pružili podršku klubu i zaposlenima. Zbog nacionalnosti dvojice privedenih igrača, odgovarajuće informacije dali smo i konzulima Portugala i Srbije. Posebno analiziramo da li su holandska policija i zaposleni u klubu AZ Alkmar prekršili zakon protiv poljskih državljana i zaposlenih u Legiji zbog njihove nacionalnosti ili upotrebe poljskog jezika. Svi naši građani prema kojima su se desile neodgovarajuće radnje molimo da se jave Konzularnom odeljenju Ambasade Republike Poljska u Hagu“, izjavio je državni podsekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Pavel Jablonski.

Moravijecki je najavio pokretanje diplomatskih veza da bi se situacija razrešila.

“Veoma uznemirujući izveštaji iz Alkmara. Naložio sam Ministarstvu spoljnih poslova da pokrene diplomatske akcije kako bismo videli šta se desilo. Prema poljskim igračima i navijačima se mora ponašati u skladu sa zakonom”, istakao je Moravijecki.

Bartošu Zaslavskom, portparolu kluba, nije jasna burna reakcija policije.

“Autobus je bio tri četvrtine pun. Samo smo želeli da odemo. Nisam video nikakav povod za ovakvu reakciju… Predsednika su gurali i podbadali, sve je snimao, uzeli su mu telefon iz ruku, ali nije uhapšen. Naši igraču jesu… Niko ne zna zašto. Nismo bili agresivna strana, mi smo napadnuti. Možda su Žozue i Pankov pričali naglasnije? Teško je reći. Zaista ne znam razlog”, rekao je Zaslavski.

BONUS VIDEO Spektakularan gol Filipa Đuričića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar