Nemanja Radonjić
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nemanja Radonjić eksplodirao je ove sezone u Francuskoj i jedan je od ključnih igrača koji vode Marselj ka Ligi šampiona. Fantastična forma, krunisana golovima, preslikala se i na nacionani tim, pa bi rođeni Nišlija lako mogao da bude džoker Srbije u utakmici s Norvežanima, koji nam stoje kao najveća prepreka na putu ka Evropskom prvenstvu.

U intervjuu za Nova.rs, bivši krilni fudbaler Crvene zvezde i Partizana, koji je konačno izrastao u vrhunskog igrača i surovog profesionalca, potvrdivši da vanserijski talenat bez velikog rada nikada ne bi došao do izražaja, samouvereno, u svom stilu je poručio da je Srbiji mesto na Evru, kao i da je Marselju cilj plasman u Ligu šampiona.

Radonjić se oporavlja od operacije preponske (pubične) kosti, zbog čega bi trebalo ponovo da bude u pogonu 14. marta kada je zakazan meč sa Monpeljeom. Za naš portal je pričao i o Crvenoj zvezdi, koju je tokom oporavka i boravka u Beogradu bodrio na Marakani.

Kako se osećate posle operacije obavljene na nesvakidašnjoj lokaciji, na minhenskom aerodromu, u specijalno adaptiranom delu za hirurške zahvate?

„Operacija je, hvala bogu, prošla odlično. Super se osećam i uskoro ću biti spreman da pružim 100 odsto mogućnosti. Uveliko radim na oporavku sa najboljim fitnes trenerom na svetu, Andrejom Milutinovićem, i verujte iz dana u dan sam sve bolje. U proteklih nekoliko meseci sam vukao tu povredu koja me je sprečavala da pružam još bolje partije. Jedva čekam da ponovo istrčim na teren“, počeo je razgovor Radonjić za Nova.rs.

Svim srcem uz Zvezdu do Lige šampiona

Bodrio je Nemanja Radonjić svoj bivši klub, Crvenu zvezdu, protiv Vojvodine na Marakani. Na atletskoj stazi proslavio je gol sa Markom Gobeljićem, čime je još jednom potvrdio koliko voli crveno-bele. Na pitanje može li tim, koji vodi novi trener Dejan Stanković, da ponovi uspehe Vladana Milojevića i plasira se u Ligu šampiona, Radonjić je odgovorio:

„Uvek verujem u Zvezdu, pratim svaki njen korak i kad god sam u mogućnosti da dođem na Marakanu, dolazim! Naravno da sam siguran da ponovo možemo u Ligu šampiona. Navijaću svim srcem za to kao i uvek“.

Odlične partije u Marselju uticale su i na vaš status u nacionalnom timu, postali ste bitna karika. Kako gledate na meč s Norveškom (26. mart) koji pucaju od samopouzdanja zbog strašne forme Holana, Serlota?

„Iskreno, ne bih se preterano bavio njima. Kvalitetna su ekipa i poštujem svakog protivnika naravno, ali ako mi budemo bili na našem nivou, stvarno mislim da nemamo čega da se plašimo. Imamo odlične igrače, nekoliko njih je u fenomenalnoj formi u svojim klubovima. Počev od Kolarova, Mitrovića, preko Sergeja, pa sve do malog Duce (Dušan Vlahović prim.aut) i Maksimovića“.

Da li je vreme da posle 20 godina odemo na Evro? Mislite li da nam je po kvalitetu mesto na završnom turniru?

„Ne da mislim, nego tvrdim da nam je mesto na Evropskom prvenstvu i to da se nađemo u samoj završnici. Čvrsto verujem u to, daćemo maksimum da se domognemo zajedničkog cilja“.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

U slučaju da Srbije eliminiše Norvešku, čini se da ostaje lakši deo posla. Izrael ili Škotska na „Marakani“ pet dana posle susreta u Oslu?

„U današnjem fudbalu ništa nije lako i niko nije za potcenjivanje. Idemo korak po korak. Svi smo fokusirani samo na ovaj meč u Oslu. Bože zdravlja, kad tu budemo izašli kao pobednici, onda ćemo pričati o Izraelu ili Škotskoj“.

Nanizali ste veliki broj odličnih partija u dresu Marselja i na 21 meču postigli pet golova, a drugi ste na tabeli iza Pari Sen Žermena. Šta se promenilo u vašem odnosu, pa ste od buntovnika postali čovek od poverenja Andrea Viljaš-Boaša?

„Jednostavno, privikao sam se na život u Francuskoj, na nove zahteve, jezik. Bilo mi je potrebno malo vremena, ali dobro, to je normalno. Sa trenerom Viljaš-Boašom imam fenomenalan odnos i to mi mnogo znači“.

Drugo mesto u Ligi 1 garantuje direktan plasman u Ligu šampiona, da li je to primarni cilj Marselja?

„Tako je. Nema baš nikakve tajne da želimo da igramo Ligu šampiona naredne sezone“. Idemo ka tom zacrtanom cilju“, završio je razgovor krilni napadač Marselje i reprezentacije Srbije.

Ima vremena za priču o Rusiji i Turskoj

Žrebom u Amsterdamu odlučeno je da Srbija bude u „grupi smrti“ u B diviziji Lige nacija! „Orlovi“ će za rivale imati Rusiju, Tusku i Mađarsku, ali Radonjić nije želeo previše da se bavi utakmicama grupne faze koja počinje u septembru ove godine.

„Jaka grupa, atraktivni protivnici. Ipak, svi smo trenutno fokusirani na meč sa Norveškom, mislimo samo o tome i jedva čekamo da istrčimo na teren u Oslu“, apostrofira Radonjić.