Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Fudbalski klub Radnički iz Niša oglasio se saopštenjem povodom izjave predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" Mirka Poledice, "o sumnjivom finansiranju klubova" u Superligi Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

„Povodom novih i ničim izazvanih napada na naš klub od strane gospodina Mirka Poledice, odlučili smo da se oglasimo, iako smatramo da je vreme da se tenzije u našem fudbalu spuste, nakon nedavno završene sezone. Ali da bi se tenzije spustile, mora se govoriti istina, a Radnički je danas napadnut klasičnim insinuacijama“, saopšteno je iz niškog kluba.

Poledica je ranije ove subote u intervjuu portalu Nova.rs spomenuo „sumnjivo finansiranje klubova„, uključujući i Radnički iz Niša.

„Da postavimo jedno pitanje: Kako se finansiraju klubovi u Srbiji? Koji su prihodi Radničkog iz Niša, Javora iz Ivanjice, Mačve iz Šapca? Njima je prihod nula, a rashod 100 odsto. Kako se prave pare? Ako opština izdvoji sto, dvesta hiljada, gde je ostatak?“, rekao je Poledica u intervjuu.

Foto: Starsport

Iz Radničkog su dodali da njihov predsednik Dragan Marković „moli gospodina Poledicu da više ne iznosi neistine i insinuacije o klubu, koji se jednim delom finansira iz gradskog budžeta, a drugim od prodaje igrača“.

„Ne znamo da li on to radi po nečijem nalogu, zbog novca ili nekog drugog motiva, ali svojim ponašanjem otvara to pitanje. Mi smo klub koji sve radi transparentno i nećemo da trpimo ovakve i slične insinuacije, nezavisno od koga dolaze“, dodaje se u saopštenju.

„Uprava Radničkog nikada neće dozvoliti da se iznose neistine, laži i insinuacije na račun ‘Reala sa Nišave’. Mi volimo naš klub“, naveli su iz Radničkog.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare