Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Fudbalski klub Radnički iz Niša objavio je saopštenje u kom preti da je spreman da istupi iz Superlige Srbije.

Radnički je pobedio ekipu Javora iz Ivanjice sa 1:0 u meču 21. kola Superlige i nije slavio prvu pobedu još od prve polovine decembra.

PROČITAJTE JOŠ:

Nišlije su se spasile za sada od zone ispadanja, ali su se posle svega požalili na sudiju Momčila Markovića.

„Radnički je meč protiv Javora mogao i da izgubi – da je potrajao samo pet minuta duže i da je dželat Momčilo Marković uspeo u svojoj nameri i dovršio svoju egzekuciju niškog tima. Posetioci na stadionu, kao i svi koji su gledali prenos utakmice, u čudu su mogli da gledaju deljenje ‘pravde’. Nedosuđivanje očiglednih faulova nad igračima domaćeg tima, tendenciozne odluke i pokušaji da se prekroji rezultat meča na svaki mogući način, samo su deo arsenala koji je večeras demonstrirao Marković sa pomoćnicima. Na kraju, po završetku meča i izlaska sa terena, sudija je imao i verbalni sukob sa decom na tribinama stadiona i vređao ih je, što je ispod nivoa svakog odraslog čoveka“, piše između ostalog u saopštenju Radničkog.

Dodaju iz Niša i da je „jasno zbog čega su tu gde jesu na tabeli“, da „sudije kroje plasman“, kao i zbog čega ima manje navijača, pa pitaju „jesu li to sportski ili motivi van sporta“.

„Moramo da se zapitamo zašto se sve ovo dešava i nije li razlog saplitanja Radničkog taj da ne bi prestigao na tabeli neke druge klubove? Večeras smo pobedili i Javor i sudiju Markovića! Ako Radnički smeta tim i takvim kombinacijama, želeli bismo da nam se to i saopšti, klub će sam istupiti iz Superlige. Da li će se već jednom stati na put ovakvim kvazi sudijama i njihovom deljenju ‘pravde’? Koje će konsekvence snositi današnji sudija nakon svojih monstruoznih poteza? Da li će i sada rukovodstvo FSS pružiti podršku Dejanu Santraču? Fudbal postoji zbog klubova, igrača i navijača, a ne zbog sudija“, stoji dalje u saopštenju.

I tu nije kraj. Osim što se žale na Markovića, u Radničkom traže od svih koji to žele da pogledaju ceo meč protiv Javora.

„Ukoliko većina smatra da nismo u pravu po pitanju primedbi na suđenje, Radnički je spreman da se izvini, ali ako većina vidi ono što smo i mi videli – onda insistiramo da se utvrde motivi ovakvog suđenja i da sudija podnese konsekvence za svoje ponašanje i postupke“, zaključuju iz niškog Radničkog.

BONUS VIDEO: Gol Olimpijakosa za 3:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar