Nikola Aksentijević, desni bek Radničkog, veruje u plasman u Evropu i nada se pozivu u reprezentaciju Srbije
Foto: Saša Đorđević/Starsport

Fudbaler Radničkog iz Niša Nikola Aksentijević rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da dobar niz nastavi i u Subotici, i veruje da klub sa "Čaira" može ponovo do Evrope.

„Na početku svake lige je bitno da se krene s pobedama. Mi smo uspeli da ostvarimo učinak tri od četiri. U samom smo vrhu i to je ono što smo i želeli. U subotu imamo veoma tešku utakmicu protiv Spartaka u Subotici i daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat i nastavimo ovaj niz“, rekao je Aksentijević.

Radnički nakon četiri odigrana kola Superlige ima devet bodova od mogućih 12.

Aksentijević je povratnik na „Čair“, pošto je dres Radničkog nosio u sezoni 2017/18, kada je sa ekipom izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. On je u toj sezoni odigrao 35 utakmica za Radnički i postigao jedan gol.

„Sada je situacija u klubu mnogo bolja nego ranije. Organizaciono je sve na vrhunskom nivou i imamo sve uslove da pravimo nove uspehe. Imamo zanimljivu i dobru ekipu… Atmosfera je odlična, trener je sjajan i mislim da možemo da ponovimo rezultat iz moje prve sezone u klubu. Biće velika borba do poslednjeg kola. U Srbiji ima šest-sedam baš kvalitetnih ekipa, ali ja verujem u moj tim“, istakao je Aksentijević.

Na poslednjem spisku selektora Srbije Ljubiše Tumbakovića našlo se 27 fudbalera, ali nijedan desni bek.

„Deluje mi da je pozicija na kojoj igram postala veliki problem za našu reprezentaciju. Moje nije da komentarišem odluke selektora. Na meni je da naporno radim i pružam što bolje partije i nikad se ne zna. Debitovao sam za reprezentaciju kada je selektor bio Mladen Krstajić, a s obzirom na to da u Srbiji zaista nema mnogo kvalitetnih bekova, zašto se ne bih nadao novom pozivu. Naravno, moram puno da radim ovde u Radničkom i pomognem mu da ostvari ciljeve, a ako sve vreme budem na visokom nivou, sve je moguće“, dodao je Aksentijević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar