Foto: youtube.com

Fudbaleri Radničkog 1923 savladali su kruševački Trajal u utakmici 32. kola Prve lige Srbije sa minimalnih 1:0 (1:0) i tako došli na korak do plasmana u Superligu Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Pobedonosni pogodak za kragujevački tim postigao je Miloš Vidović nakon kornera u 36. minutu, pa je Radnički na pragu elite.

„Miris Superlige nad Čika Dačom sve je intenzivniji. Pobeda nad Trajalom i poraz trećeplasiranog Kabela od Budućnosti iz Dobanovaca u sred Novog Sada doveli su Kragujevčane u poziciju da im je za plasman u najviši rang takmičenja dovoljan još samo jedan osvojeni bod. Uspeli su učenici Dejana Joksimovića da se u veoma kratkom vremenskom intervalu oporave od poraza u Lazarevcu i u duelu sa tradicionalno nezgodnim Kruševljanima pruže dobru igru, koju su krunisali osvajanjem zlata vrednih bodova“, saopštio je Radnički.

Kragujevački prvoligaš je u ovu utakmicu ušao bez dvojice suspendovanih igrača, Uroša Aleksijevića i Stefana Filipovića, dok se u startnu postavu vratio Uroš Vidović, koji je propustio gostovanje u Lazarevcu zbog parnih kartona.

Mesto centralnog napadača od prvog minuta zauzeo je Slađan Nikodijević, koji je na nekim prethodnim utakmicama uglavnom dobijao šansu sa klupe.

Mreža “gumara” zatresla se u 36. minutu. Nakon kornera koji je izveo Kovačević, lopta je pala u srce šesnaesterca Trajala ispred Miloša Vidovića, koji je šalje pravo pod prečku za konačan rezultat.

Kragujevčani su pobedom zadržali vodeću poziciju na tabeli Prve lige Srbije, sa dva boda više od Kolubare i šest u odnosu na novosadski Kabel.

“Crveni” će narednog vikenda gostovati ekipi Budućnosti iz Dobanovaca, dok će u poslednjem kolu, koje je predviđeno za sredu, 19. maj, ugostiti već otpisanu Jagodinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar