Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Imaju jedan od najmanjih budžeta u Superligi, ali su sve iznenadili...

„Nikada nećemo tražiti alibi, poštujemo svakoga, ali se ne povlačimo ni pred kim. Igraćemo hrabro, bez straha, baš onako kako svako ko nosi dres ovog kluba mora da razmišlja“, izjavio je sportski direktor Radničkog iz Kragujevca Slavko Perović.

Kragujevčani su, uprkos tome što imaju jedan od najmanjih budžeta u Superligi, ostvarili zapažen rezultat u jesenjem delu sezone, osmi su na tabeli sa 25 bodova, pet više od devetoplasirane Kolubare i boriće se za plej-of.

#related-news_0

„Nisam čovek koji se boji bilo čega, niti neko ko traži alibi, samo jednostavno mora da se zna da očekivanja i budžet u odnosu na konkurenciju moraju da budu u nekom balansu. Moramo prvo da poštujemo sebe da bi nas i drugi poštovali. A mislim da i te kako imamo materijala za poštovanje. U drugoj polusezoni moramo da budemo još hrabriji i još više svesni svojih kvaliteta i onda se ne bojimo nikoga“, rekao je Perović.

Kragujevčani ove godine slave 100 godina postojanja, a navijači se nadaju da će jubilej biti ispraćen i zapaženim rezultatima.

„Ne valja preskakati stepenike, idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu, baš kao što smo radili i u prvom delu. Kao što sam i rekao, svaka ekipa je za poštovanje, ali ovaj tim i ovaj klub se ne boje nikoga. Nema povlačenja, pa dokle doguramo“.

Nije tajna da je konačni cilj plasman na evropsku scenu.

„Mislim da Kragujevac kao grad i Zapadni region kao najveći region saveza, zaslužuju da imaju klub koji će konstantno biti u borbi za Evropu. Nije ni prirodno da se za Evropu svake godine bore samo klubovi iz Beograda i Vojvodine. Nije dobro ni za fudbal, a ni za regione. Nadam se da će se u narednom periodu pronaći model kako klubovi sa Zapada mogu da isprate budžete klubova iz drugih regiona“, zaključio je Perović.

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar