Foto: EPA-EFE/Mike Egerton / POOL EDITORIAL USE ONLY

Zadtak je opstanak u eliti.

Engleski premijerligaški fudbalski klub Šefild junajted postavio je  Krisa Vajldera za novog trenera, posle otkaza koji je dobio Pol Hekingbotom zbog loših rezultata.

To je prva promena trenera ove sezone u Premijer ligi.

PROČITAJTE JOŠ

Vajlder, koji je predvodio Šefild junajted od 2016. do 2012. godine, potpisao je ugovor na 18 meseci.

On i njegov stručni štab predvodiće ekipu već u sredu u utakmici na domaćem terenu protiv Liverpula u Premijer ligi.

Vajlder je iz treće lige predvodio klub iz Šefilda do Premijer lige, zauzeo sa njim deveto mesto u sezoni 2019/2020, pre nego što je sporazumno raskinut ugovor naredne sezone.

On je preuzeo klub koji je posle 14 kola poslednji na tabeli sa pet bodova.

„To je prilika koju jednostavno nisam mogao da odbijem. Kao i 2016. godine, kada klub pozove, to nije nešto što možete da propustite. Ovo je Šefild junajted, ovo je moj klub i oduševljen sam što sam se vratio. Našli smo se u teškoj poziciji i to razumem, ali mislim da mogu da napravim razliku“, rekao je 56-godišnji Vajlder za klupski sajt.

On je rekao da nije morao mnogo da razmišlja kada je dobio poziv da se vrati i pokuša da pomogne.

„Ljudi znaju šta mi znači ovaj klub, a zadatak je da pokušamo da popravimo trenutnu situaciju. Moj odnos sa princem Abdulom i upravom je odavno popravljen. Posle nekog vremena, a nakon mog odlaska, razgovarali smo, sreli se i prijateljski smo se rastali. Sada se vraćam kao trener, a ključno je znati da ponovo postoji jedinstveni front jer želimo zajedno da radimo na poboljšanju pozicije kluba u Premijer ligi“, dodao je on.

BONUS VIDEO Majstor Marko Rojs: 15 sezona, 15 sjajnih golova u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar