Foto: EPA-EFE/Anders Kjaerbye
Foto: EPA-EFE/Anders Kjaerbye

Kontroverzni trener bi mogao na klupu velikana iz BiH.

Sarajevo nije dobro ušlo u sezonu i već je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija eliminisano od ekipe Torpedo Kutaisija.

To je posla koštalo trenera Mirzu Varešanovića, pa se krenulo sa spekulacijama o njegovom nasledniku, a jedno ime je pobudilo pažnju u komšiliku.

PROČITAJTE JOŠ

Nestor El Maestro pojavio se kao jedan od kandidata za klupu Sarajeva, a kao glavna priča je iskočio podatak dd+a je El Maestro, rođen kao Jevtić neko ko se odrekao svog porekla jer se stideo što je Srbin.

Svojevremno se u razgovoru za „Gardijan“ dotakao promene prezimena i objasnio razlog.

“Zapravo, to sam uradio dva puta. Prvi, kad mi je bilo 16 ili 17, hteo sam da se rešim onoga “ić”. Nakon toliko godina u Engleskoj, osećao sam se kao Britanac, a bilo me i malo sramota što sam iz Srbije, koja je tada u svetu bila poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću, čije je prezime završavalo kao moje, sudilo se za ratne zločine”, rekao je Nestor.

Potom je detaljno objasnio kako je sve teklo.

“Najpre sam promenio svoje ime u Džon Smit ili nešto slično. Nekoliko godina kasnije, kad mi je bilo oko 18, počeo sam da se osećam kao lažnjak i pomalo glupo s tim imenom. Roditelji su mi bili stranci i govorili su drugačijim naglaskom, pa sam se vratio svom izvornom imenu koje mi se oduvek i sviđalo – Nestor. U trenucima tinejdžerskog ludila, prezime sam promenio u El Maestro, jer mi je zvučalo kul. Sad sam El Maestro duže nego što sam bio Jevtić i naučio sam da živim s tim.”

U svojoj trenerskoj karijeri vodio je Spartak Trnavu, CSKA Sofiju, Šturm iz Graca, Al-Tavun i Gestepe.

Sa Spartakom je osvojio šampionat Slovačke u sezoni 2017/18.

BONUS VIDEO Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare