Foto:AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Nejmar ima pravu naviku ili "prokletstvo" da u ovo doba godine bude van terena i to baš pred 11. mart kada njegova sestra Rafeala slavi rođendan. Ovakva situacija se dešava godinama unazad, pa su svi u fudbalskom svetu prepoznali obrazac.

Od 2015. godine je Nejmar uvek bio ili suspendovan ili povređen baš u ovom periodu. Nije tajna da je blizak sa sestrom, pa je čak istetovirao njen lik na ruci.

PROČITAJTE JOŠ

Rafaela je mlađa sestra Brazilca, a i pored popularnosti brata sama se izborila za slavu jer je danas na Instagramu prati 5,5 miliona ljudi i to joj je otvorilo vrata modelinga.

Ona je postala planetarno poznata nakon što je bila u vezi sa Gabrijelom „Gabigolom“ Barbosom sve do raskida 2018. godine.

U 2017. godini je zaradio povredu mišića i vratio se nakon rođendana, tokom 2018. godine je Nejmar propustio pet mečeva u nizu kako bi bio kod sestre na žurci, dok je 2019. godine propustio veći deo prolećnog dela sezone i čitav mart!

U 2020. godine je zaradio povredu rebara sredinom decembra, a i ove godine je baš sredinom februara povređen.

Klub je potvrdio problem sa primicačem. Upravo zbog toga ga verovatno nećemo videti ni u revanšu koji se igra 10. marta, dan pre rođendana njegove sestre.

Ta činjenica je već postala šala u fudbalskom svetu, pa se pamti čuvena izjava Serhija Ramosa, kapitena Real Madrida, koji je uz osmeh poručio.

„Voleo bih da igram sa najboljim i Nejmar je jedan od njih. Morali bi samo da pregovaramo oko rođendana njegove sestre“, rekao je Ramos jednom prilikom.

Sve je počelo 2015. godine kada je Brazilac u dresu Barselone protiv Granade zaradio peti žuti karton u sezoni i tako automatski bio suspendovan 8. marta protiv Rajo Valjekana.

Barsa mu je dozvolila da otputuje u Brazil i vratio se 14. marta. Sledeće sezone je ponovio matricu i zaradio peti žuti karton protiv Rajo Valjekana.

Propustio je duel sa Eibarom 6. marta, otputovao do Brazila, bio viđen na tematskoj Dizni žurci sestre, a onda se vratio. Tada je dobio neophodnu dozvolu od trenera Luisa Enrikea i kapitena Andrea Inijeste, dok su se složili i zamenici Lionel Mesi, Serhio Buskets i Havijer Maskerano.

Navijači su zbog toga imali originalne načine da objasne ove misteriozne povrede ili suspenzije Nejmara.

„Postoje tri sigurne stvari u životu: Smrt, porez, povreda Nejmara zbog sestrinog rođendana“, napisao je jedan korisnik.

Ove godine je Maurisio Poketino, trener PSŽ, već komentarisao mogućnost da se Brazilac uskoro vrati u otadžbinu.

„Ne znam za Nejmarov zahtev da ode u Brazil na proces oporavka, ali će mnogo zavisiti od medicinskog izveštaja. Postoji uvek nada da će provec oporavka ići što brže. Nadam se da ćemo ga videti u revanš meču. Nejmarova posvećenost i motivacija su ogromni“, rekao je Poketino i tako otvorio vrata mogućnosti da se tradicija nastavi i ove godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RAFAELLA (@rafaella)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare