Foto: EPA-EFE/Fehim Demir

Fudbalski savez Ukrajine i zvanično je zatražio odlaganje utakmice baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Prema aktuelnom rasporedu, Ukrajinci je trebalo da, u okviru A staze baraža za plasman na Mundijal odmere snage protiv Škotske 24. marta u polufinalu, a finalni meč je zakazan za 29. mart, gde će pobednik ovog meča igrati protiv boljeg iz utakmice Vels – Austrija.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako nijedan od tih mečeva nije bio planiran da bude odigran u Ukrajini (gostuju Škotskoj, a domaćin „finala“ će biti Kardif ili Beč), veliki broj ukrajinskih reprezentativaca je još uvek pod direktnim udarom ratnih dejstava.

Iz tog razloga, Ukrajina je poslala zvaničan zahtev FIFA u kom je zatraženo da taj duel bude odložen.

„FIFA izražava podršku svima na koje utiče rat u Ukrajini. Više informacija biće objavljeno kad dođe vreme“, navedeno je u komentaru FIFA na zahtev Ukrajinaca.

Da postoje indicije da će duel biti pomeren pokazuje i to što je Vels najavio da je u kontaktu sa UEFA i FIFA, te da će i njihova utakmica protiv Austrije biti pomerena, ako Ukrajinci ne budu u mogućnosti da igraju.

Podsećamo, FIFA i UEFA su već donele odluku o suspenziji Rusije i tamošnjih timova, zbog čega će Poljaci, sem ukoliko ne bude nekih većih promena, bez borbe proći u finale, dok će drugi duel odigrati Švedska i Češka.

Ovo takođe donosi i dalje probleme, s obzirom na to da je žreb za Svetsko prvenstvo zakazan za 1. april.

BONUS VIDEO Navijanje navijača Zvezde: Srbi i Rusi braća zauvek

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar