Gaskojn
Foto: EPA/Lindsey Parnaby

Pre tačno 53 godine, u Danstonu, mestašcu na reci Tajn, nedaleko od Njukasla, rodio se Pol Gaskojn.

Čuveni fudbaler, od prvog dana na fudbalskoj pozornici, nikog nije ne ostavljao ravnodušnim, a tako je ostalo i pošto je otišao u igračku penziju.

Fudbalskim umećem skretao je pažnju i oduševljavao milione. Ipak, sve što je ostvario na travi, a toga je bilo zaista pregršt, ostalo je u senci nestašluka koje je Gaza nizao van fudbalskog igrališta.

PROČITAJTE JOŠ

Činjenica da je burnim životom njegovo ime postalo sinonim za poroke uticala je da Gaskojn samo pridobije još više simpatija javnosti.

Odanost alkoholu i opijatima nikad nije skrivao, a buran život neretko ga je dovodio na životnu liticu.

Tokom vožnje životnim rolerkosterom Gaza je uz alkohol, tuče i brojne prestupe, dodirnuo životno dno, ali je i u ponoru smogao snage da krene ka površini pa danas, na čuđenje mnogih, duva 53 svećice na slavljeničkoj torti.

U redu, teško je zamisliti Gaskojna kako slavi rođendan uz tortu, duvajući svećice, dok mu najbliži uz ritam dlanovima pevaju „Happy birthday to you“… Mnogo je realnija varijanta da ga je mamurluk od prethodne burne noći zakucao na kauču u dnevnoj sobi, razmišljajući u kojem pabu će večeras završiti i u čijem društvu će nastaviti serijal „uživanja“.

Na kraju, nema potrebe ni razmišljati gde je trenutno i šta radi, jer Gaza je svaki dan do sad proživeo kao rođendan, pa zašto bi drugačije bilo i i na pravi rođendan…

Gazo, srećan rođendan!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar