Kristijano Ronaldo, FK Juventus
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Gabrijele Gravina, predsednik Fudbalskog saveza Italije, istakao je da Juventus ne može istovremeno da se takmiči u Superligi Evrope i Seriji A.

Poručio je da će probati da posreduje između Juventusa i UEFA kako bi što brže bio rešen problem koji je nastao ulaskom „stare dame“ u Superligu.

PROČITAJTE JOŠ

Pojasnio je da su pravila jasna i da će Juventus morati da napusti italijansko prvenstvo ukoliko ostane pri odluci da nastupa u novoformiranom takmičenju.

„Ukoliko Juventus do početka narednog šampionata ne odustane od Superlige neće mu biti dozvoljeno da igra u domaćem šampionatu“, kazao je Gravina za „Radio Kis Kis“.

Uz „staru damu“ takmičenje nisu napustili još Real Madrid i Barselona (od prvobitnih 12 klubova osnivača Superlige Evrope).

Otkrio je i o načinu na koji bi klubovi bez osnivanja ovog takmičenja mogli da smanje duhove.

„Svet fudbala dostigao je prag duga od oko pet milijardi evra. Troškovi pod hitno moraju da budu stavljeni pod kontrolu. Za početak, mi ćemo klubovima iz Italije savetovati da ne podižu budžete u odnosu na prethodnu sezonu. Takođe, svake naredne godine troškovi bi morali da idu naniže za 10 ili 20 odsto. Samo tako fudbal može da preživi“, završio je Gravina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar