Foto: Starsport

Partizan je poslao dopis Zajednici Superlige i Prve lige Srbije sa apelom da ostane na snazi termin "večitog derbija" koji je zakazan za 2. mart.

Iz Humske su objavili dopis koji je poslat direktoru takmičenja, a naveli su da je Zvezda samoinicijativo pomerila meč za dan ranije.

PROČITAJTE JOŠ

„Fudbalski klub Partizan koristi ovu priliku da Vam se obrati u vezi sa terminom odigravanja utakmice 24. kola Superlige Srbije FК Crvena zvezda – FК Partizan, zakazane za 2. mart 2023, sa početkom u 18 časova. Iz sredstava javnog informisanja smo danas saznali da je domaćin utakmice FК Crvena zvezda samoinicijativno zakazao utakmicu za 1.mart 2023, sa početkom u 19 časova, iako ste vi kao organ nadležan za određivanje termina odigravanja utakmica već odredili termin utakmice i to objavili još 14.02.2023. godine.

Ne ulazeći u razloge zbog čega domaćin utakmice ne poštuje odluku organa koji rukovodi takmičenjem, a što do sada nije zabeleženo, ističemo da FК Partizan kao jedini preostali predstavnik srpskog fudbala u UEFA takmičenjima, u četvrtak, 26.02.2023. godine igra revanš utakmicu plej-of runde UEFA Lige konferencija protiv FК Šerif iz Moldavije. Eventualnim plasmanom u dalju fazu takmičenja, FК Partizan će uvećati i nacionalni UEFA koeficijent i time ostvariti benefit za sve klubove iz Srbije

Кako se navedena utakmica UEFA Lige konferencija igra u četvrtak, 23.02.2023. godine, FК Partizan će utakmicu 23.kola Superlige Srbije sa FК Radnički 1923 odigrati u nedelju, 26.02.2023. godine. Verujemo da ste Vi kao direktor takmičenja, raspolagali sa svim ovim informacijama, te u dogovoru sa kompanijom “TV Arenasport“ koja je vlasnik ekskluzivnih prava na prenose utakmica i odredili datum odigravanja utakmice između FК Crvena zvezda i FК Partizan za 2. mart 2023. godine“, stoji u dopisu.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Crno-beli su istakli da je ovo presedan.

„FК Partizan je neprijatno iznenađen činjenicom da se došlo u situaciju da se ne poštuju odluke organa takmičenja, što bi predstavljalo opasan presedan. Odigravanjem utakmice u sredu, 1. marta, FК Partizan bi bio doveden u neravnopravnu poziciju u odnosu na protivnika, obzirom da bi imao dan manje za pripremu navedene utakmice od protivnika.

Smatramo da se termin odigravanja najveće utakmice srpskog fudbala ne sme dovoditi u pitanje, kako bi na vreme svi učesnici mogli da naprave plan i program pripreme. Takođe, utakmici će prisustvovati i gledaoci iz inostranstva, među kojima i mnogi predstavnici najvećih klubova Evrope, te dovođenje u zabludu javnosti oko termina utakmice, ne doprinosi duhu fer pleja i sportske atmosfere uoči utakmice“, stajalo je u dopisu koji potpisuje Miloš Vazura.

BONUS VIDEO Navijači Partizana u transu posle trojki Nanelija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar