Velibor Džarovski Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Čuveni menadžer Velibor Džarovski, najkontroverzniji čovek srpskog fudbala, preminuo je u 75. godini života. Preminuo je posle kraće bolesti, a vest je potvrdila i porodica.

Džarovski je po sopstvenom priznanju u nekadašnjoj Jugoslaviji namestio više desetina fudbalskih utakmica.

Prethodne decenije je odgovorio i na pitanje da li u Srbiji ima dogovorenih utakmica pred kraj sezone 2015. godine, na šta je odgovorio potvrdno.

PROČITAJTE JOŠ

Džarovski je bio menadžer mnogim estradnim zvezdama, zastupao je Zdravka Čolića i Bijelo Dugme.

Organizovao je mnoge koncerte, a nikada nije krio da je tokom svog života nameštao sportske utakmice.

“Kralj nameštaljki” objašnjava kako se dogovaraju rezultati utakmica.

„Postoje nameštene utakmice, u to su uključeni svi. I uprave, stručni štabovi i igrači, odnosno lažirane utakmice, sa time je upoznato nekoliko igrača. Ko to danas radi? Svi! Nameštaju političari koji su na vlasti a uključeni su u rad klubova. Oni rade to zbog svoje promocije. Moguće je da najbolji igrač na terenu namesti utakmicu. Onaj ko zna da gleda, lako može da utvrdi da je utakmica nameštena“, rekao je Džarovski, 2015. godine.

Prva utakmica koju je namestio bila je između Jugokokte i Tikveša, a platio je 500.000 dinara da se odigra onako kako je on zamislio. Verovali ili ne, uspeo je da sredi da se jedan meč niželigaša u Makedoniji završi rezultatom 134:0. Bio je to meč Leskoec – Velgošti, koji se odigrao davne 1971. godine.

BONUS VIDEO Zvezdaši slave pobedu u 173. večitom derbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare