Đovani lo Selso (levo) i Kristijan Romero (desno) protiv Brazila; Foto: EPA-EFE/Sebastiao Moreira

Fudbalska reprezentacija Argentine pozvala je trojicu igrača iz Premijer lige za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Poziv su dobili golman Aston Vile Emilijano Martinez i igrači Totenhema Đovani lo Selso i Kristijan Romero, preneo je BBC, uprkos tome što se Argentina nalazi na crvenoj listi britanskih vlasti zbog pandemije koronavirusa.

Engleski klubovi su u septembru odbili da puste fudbalere u južnoameričke reprezentacije za utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo zbog pandemije.

PROČITAJTE JOŠ

Prema odluci britanskih vlasti, od petka nije potreban karantin po dolasku iz stranih zemalja ako su putnici vakcinisani ili imaju negativan test, ali je karantin od 10 dana potreban za sve koji doputuju iz Argentine.

To znači da bi fudbaleri propustili utakmice u Premijer ligi koje su na programu 16. i 17. oktobra.

Uprkos protivljenju klubova, četvorica argentinskih igrača Martinez, Emilijano Buendija, Lo Selso i Romero su se prošlog meseca odazvali reprezentaciji Argentine. Veliki skandal izbio je u Sao Paolu, kada su zdravstvene vlasti i policija prekinuli meč sa Brazilom, pošto ti igrači Argentine nisu bili u obaveznom karantinu.

Oni su se iz Brazila vratili preko Hrvatske, kako bi izbegli karantin u Velikoj Britaniji.

U južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine, Brazil je prvi sa šest bodova više od Argentine iz osam utakmica.

BONUS VIDEO Gudelj: Džaja me bolesnog zvao u Zvezdu, išao sam kod vračara da se lečim

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar