Premijer liga
Foto: EPA-EFE/Kieran Galvin

Čelni ljudi engleskog fudbala oglasili su se saopštenjem u kojem ističu da se fudbal na Ostrvu neće nastaviti pre 30. aprila, kao i da sledi sastanak na kojem će biti donete teške odluke.

Rukovodstva Premijer lige, FPL i PFA najavila su sastanak sa klubovima na kojem će „morati da donesu teške odluke“ što su engleski mediji shvatili kao pripremanje terena za prekid takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

„Zajedno radimo na donošenju najboljeg rešenja, a izvesno je da se takmičenja neće nastaviti pre 30. aprila. Tokom naredne nedelje nam slede razgovori u cilju pravljenja plana za rešavanje situacije u kojoj su se našli klubovi, igrači, zaposleni u fudbalskoj industriji i navijači. Moraćemo da donesemo teške odluke“, navedeno je u saopštenju uz napomenu da takmičenja neće biti nastavljena sve dok se zdravstvena situacija ne popravi i ne steknu uslovi za igranje fudbala.

Premijer liga je zvanično suspendovala takmičenje 13. marta, a prve najave predviđale su povratak 3. aprila. Takmičenje je prekinuto posle 29 kola, a u slučaju da se ne odigraa preostalih devet, sezona će biti poništena.

Prvo mesto na tabeli trenutno zauzima Liverpul koji je sa 82 boda 25 koraka ispred aktuelnog šampiona Mančester sitija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram