Foto: EPA-EFE/PETER POWELL .

Čelnici Premijer lige doneli su odluku da dozvole svim klubovima povratak navijača na stadione i nema dileme da su u prvi mah svi bili srećni zbog te odluke, ali...

Radost navijača da će uživati u fudbalu posle devet meseci zabrane prisustva na tribinama zbog pandemije koronavirusa, razbijena je nakon što je dodatno pojašnjeno šta sve neće smeti da rade na utakmicama.

PROČITAJTE JOŠ

„Kovid pravilnik ponašanja“, kako se zove protokol koji su dobili premijerligaši, predviđa da navijači neće smeti da pevaju, niti da uzvikuju bilo kakve slogane. Zabranjeno je i da piju alkohol na stadionu i u njegovoj blizini.

Ovakve rigorozne mere ne čude, s obzirom na to da se koronavirus najlakše širi kapljičnim putem, ali je veliko pitanje u kojoj meri će one biti poštovane i kako će klub domaćin uspeti da sankcioniše svaki prekršaj istih.

Osim pomenutih mera povodom povratka navijača na Ostrvu, Engleska je podeljena na Kovid zone. Tako će maksimalno četiri hiljada navijača moći da prisustvuje utakmicama koje se nalaze u prvoj zoni, tačnije području s najmanje zaraženih koronavirusom.

Duplo manje, odnosno 2.000 navijača, moći će da ulazi na stadione u drugoj zoni, dok navijači i dalje neće moći na stadione u trećoj Kovid zoni.

Takođe, svaki navijač moraće da potpiše zapisnik o pravilu ponašanja na stadionu, kao i vreme kada je došao i otišao sa utakmice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar