Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Fudbaleri u Premijer ligi strahuju da bi mogli da budu naterani da igraju tokom leta po ubrzanom ritmu i tako ugroze svoje zdravlje.

Pandemija koronavirusa je prekinula mečeve u svim fudbalskim ligama u Velikoj Britaniji, pa i u onoj elitnoj, Premijer ligi.

Kako je najavljeno da se najverovatnije neće igrati pre maja ili juna, igrači se plaše da bi čelnici takmičenja mogli da ih nateraju da igraju u kratkom periodu veliki broj zaostalih mečeva, a potom skoro bez pauze, započnu novu sezonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako „San“ prenosi da je nekoliko zvezda u britanskom fudbalu veoma revoltirano takvim najavama i spremni su da se zbog toga obrate Igračkoj asocijaciji (PFA) i zatraže od njih da zaštite interese fudbalera.

Mnogi su uplašeni da bi mogli da igraju sezonu do 12. jula a potom započnu kampanju nove sezone, što bi pojedinim igračima, koji će igrati i 2021. na prvenstvu Evrope, značilo da imaju sezonu od 14 meseci praktično bez pauze.

Ako se sezona završi 12. jula, a nova počne 8. avgusta, jasno je da će period između biti iskorišćen za bazične pripreme.

Igrači su zabrinuti da bi to moglo da se odrazi na njihovo zdravlje i da značajno poveća broj povreda, te da bi svakako moglo da utiče i na kvalitet njihove igre u tom periodu.

U Premijer ligi nisu odbacili mogućnost ni da se zaostali mečevi igraju bez prisustva publike, ali više toga će biti poznato posle novih sastanaka koji se očekuje uskoro.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram