Foto. EPA-EFE/Adam Vaughan

Samo što se završio Mundijal u Kataru, a već su na programu prave poslastice klupskog fudbala.

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u četvrtfinale Liga kupa, pošto su na svom terenu pobedili branioce trofeja, ekipu Liverpula sa 3:2.

PROČITAJTE JOŠ

Strelci za pobednički tim bili su Erling Holan u desetom, Rijad Marez u 47. i Natan Ake u 58. minutu, dok su golove za Liverpul postigli Fabio Karvaljo u 20. i Mohamed Salah u 48. minutu.

Ovaj duel je najavio pravi početak novogodišnje fudbalske groznice, čiji će glavni akteri biti upravo timovi iz Premijer lige.

Englezi prvi otvaraju domaća prvenstva nakon Mundijala, a njiho će slediti i Francuzi, koji će naredne nedelje zaigrati u Ligi 1.

Pomalo i neočekivano, pred pauzu za Svetsko prvenstvo, na prvom mestu Premijer lige se našao Arsenal sa 37 bodova, dok je Siti na drugom mestu sa 32 boda.

Arsenal Volverhempton fudbal
Foto: TANJUG/Nigel French/PA via AP

Treće mesto sa utakmicom više je pripalo Njukaslu sa 30 bodova, Totenhem je četvrti (29), Mančester junajted peti (26), dok Liverpul vreba sa šeste pozicije (22).

Izabranici Mikela Artete su do sada izgubili samo jedan meč, a isto toliko su imali i nerešenih rezultata, dok su zabeležili čak 13 pobeda.

Arsenalove planove za prvu titulu od 2004. godine će pokušati da pomrsi Mančester siti i Pep Gvardiola, koji će u svom timu imati gladnog Erlinga Holana, koji nije nastupao na Mundijalu, te je imao mesec dana odmora.

Norvežanin je bio prava senzacija i na 13 utakmica je postigao čak 18 golova. Blistao je i Belgijanac Kevin de Brujne, koji je zabeležio čak devet asistencija, pre početka Mundijala.

Erling Braut Holan
Erling Braut Holan; Foto: EPA-EFE/Tim Keeton

Njukasl je u sjajnoj formi i na krilima Paragvajca Migela Almirona uspeo je da se popne na visoku treću poziciju, ali veliko je pitanje da li će moći da nastave sa dobrim igrama i u prolećnom delu.

Što se tiče Fulama, ekipe srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića, u ponedeljak, 26. decembra ih očekuje teško gostovanje Kristal Palasu.

„Kotidžersi“ su i više nego zadovoljili navijače, pošto su prvi deo završili na devetom mestu sa 19 bodova.

Ipak, Mitrovićev nastup u prvom duelu je još uvek pod upitnikom, pošto srpski napadač još uvek ima problema sa povredom stopala, koju je vukao i na mečevima „orlova“ u Kataru.

Ono što nas sve svakako raduje je magija koju donosi čuveni „Boxing Day“.

Aleksandar Mitrović Foto: Ian Tuttle / Shutterstock Editorial / Profimedia

U Engleskoj se zna – dan posle Božića obavezno se igraju prvenstvene utakmice, nezavisno od toga koji je dan u nedelji.

Popularni „Boxing day“, koji je u Britaniji drugi vezani neradni dan, ljubitelji fudbala uvek očekuju sa posebnim nestrpljenjem

Ove godine pada u ponedeljak, a zanimljivo je da je baš u takvoj, prazničnoj atmosferi, 26. decembra daleke 1963. godine, odigrano najefikasnije kolo u istoriji prvenstva Engleske.

Tada je na 10 mečeva postignuto čak 66 pogodaka, najviše ih je viđeno na meču Fulama i Ipsviča (10:1), trojica fudbalera su bili četvorostruki strelci, a još toliko ih je ostvarilo het-trik.

Ovogodišnji fudbalski specijal će otvoriti Brentford i Totenhem od 13.30, dok će se od 16 časova sastati Kristal Palas i Fulam, Everton i Vulverhempton, Lester i Njukasl, Sautempton i Brajton.

Ludnicu će nastaviti Aston Vila i Liverpul od 18.30, dok će dan zatvoriti Arsenal i Vest Hem (21 čas).

Standings provided by Sofascore


„Boxing day“ parovi, 17. kolo Premijer lige

Brentford – Totenhem 13.30

Kristal Palas – Fulam 16

Everton – Vulverhempton 16

Lester – Njukasl 16

Sautempton – Brajton 16

Aston Vila – Liverpul 18.30

Arsenal – Vest Hem 21

BONUS VIDEO Mitrović u 90+ minutu donosi ubedljivu pobedu Fulamu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar