Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Predsednik Sindikata fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica podneo je tužbu protiv FK Crvena zvezda i FK Partizan.

Mirko Poledica se oglasio na društvenim mrežama i poručio da je tužio večite.

PROČITAJTE JOŠ

„Podneo sam privatnu tužbu protiv FK Crvena zvezda i FK Partizan, zbog njihovog zajedničkog saopštenja u kome su me klevetali i iznosili neistine. Daću im priliku da dokažu svoje navode iz saopštenja“, poručio je na Tviteru Poledica.

Inače, u spornom saopštenju Zvezde i Partizana pisalo je sledeće.

„Mirko Poledica, predsednik Sindikata, međutim ima druge interese. Potpredsednici ovog Sindikata su advokati koji inače zastupaju profesionalne fudbalere. Ovakav belodani sukob interesa odgovara samo njemu: sukobljavajući igrače sa klubovima, nasuprot opštem interesu, on cilja ostvarenje svog ličnog sitnosopstveničkog interesa. Što više sporova igrača i klubova, misli Poledica, to više novca za njegovu privatnu kamarilu u koju je pretvordio jedno neophodno partnersko telo klubovima i igračima“, naveli su tada večiti u svom saopštenju.

Pročitajte još: Šokantan rast povreda mišića fudbalera – 105 odsto!

Čitav sukob je nastao nakon što se Sindikat „Nezavisnost“ na čijem se čelu nalazi Mirko Poledica oglasio saopštenjem u kojem obaveštavaju javnost da FIFA i UEFA nisu dali preporuku klubovima da usled pandemije koronavirusa smanje igračima plate na 50 odsto.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram