Foto: EPA-EFE/EDDY LEMAISTRE

Francuska fudbalska federacija (FFF) čekala je obraćanje Emanuela Makrona naciji, kako bi delimično odlučila kako dalje sa sezonom.

Pošto je predsednik Francuske rekao da će vanredno stanje biti produženo do 11. maja i da sporstki događaji neće moći da se održavaju do polovine jula, FFF će, kako piše “Lekip” u četvrtak ozvaničiti kraj sezone u svim amaterskim ligama, od okružnih do onih na nacionalnom nivou, odnosno od četvrtog do 17. nivoa.

Kancelarije FFF i Amaterske fudbalske lige (LFA) su u procesu postavljanja principa po kojima će timovi biti promovisani u viši, ili spušteni u niži rang takmičenja, s tim da će konačnu reč dati Savez.

FFF i dalje traži rešenja za nastavak u prva dva profesionalna ranga (Liga 1 i Liga 2), kao i Nacionalnoj ligi 3 koja je poluprofsionalna. Konačna odluka trebalo bi da bude do 25. maja.

Savez će, prema pisanju Lekipa, učiniti sve da se otkazano finale Kupa Francuske između Pari Sen žermena i Sent Etjena (prethdono planirano za 25. april), odigra bar sredinom jula.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar