Peđa Mijatović Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Predrag Mijatović, legendarni fudbaler Real Madrida, osuo je paljbu po zvezdi ove generacije - Vinisijusu Žunioru zbog sramnog ponašanja na meču osmine finala Lige šampiona protiv Lajpciga (1:1).

„Kraljevići“ su prošli kroz iglene uši zahvaljujući pobedi od 1:0 u Nemačkoj. Ipak, Vinisijus Žunior je uspeo da od heroja umalo postane tragičar.

PROČITAJTE JOŠ

Postigao je gol, ali je mogao ranije na tuširanje jer je namerno odgurnuo i davio Vilija Orbana. Ipak, sudija nije smeo da mu pokaže prevremeni put u svlačionicu, što je naljutilo i Orbana.

„Sudije nemaju m*** da isključe ovakve zvezde! Vinisijus me zgrabio za vrat s obe ruke. Ne kazniti tako nešto crvenim kartonom je ogromno nepoštovanje prema žrtvi’, kazao je Orban.

Mijatović je bio brutalno iskren, pa je čak u intervju za radio „Kadena SER“ priznao da je Lajpcig oštećen.

„Dres Real Madrida ne toleriše ovakvo ponašanje, možda neka druga ekipa toleriše , ali ne i Real“, rekao je Mijatović.

Zatim je bio poseban oštar.

„Ne razumem ovakvo ponašanje. Baš kad se mislilo da se ovaj dečko malo smirio, napravi ovako nešto. Vrlo me neugodno iznenadio. Treba biti objektivan, ovaj potez mogao je da nas ostavi s deset igrača. Vinisijus ne sme da bude tako frustriran i mora biti mirniji jer može oštetiti ekipu. Savetujem mu da pronađe način da se smiri ili neće postati veliki igrač.“

Zatim se osvrnuo kako vidi Brazilca kao fudbalera.

„On je drugačiji igrač, on pravi razliku na terenu i zaslužuje svako poštovanje. On je sjajan igrač… Ali svi govore da mora da promeni svoje ponašanje. Njegovi saigrači moraju da ga umire, kao da je dete… Mora mnogo toga da promeni u vezi s tim, da napravi radikalnu promenu. Sve dobro što ima u fudbalu biće uništeno na drugi način’, zaključio je Mijatović.

BONUS VIDEO Glupost Morate i poništeni gol za vođstvo Španaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare