A sve je lepo krenulo na Kupu Azije.

Fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Južne Koreje In-Bom Hvang ranije je završio utakmicu nacionalnog tima protiv Jordana.

PROČITAJTE JOŠ:

Glavobolja za Jirgena Klinsmana, selektora Južne Koreje, ali i za Vladana Milojevića, šefa stručnog štaba Crvene zvezde, koja je trenutno na pripremama u kiparskom Pafosu.

Hvang je stigao letos u Zvezdu kao najskuplje pojačanje u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana i tek posle nekoliko meseci je počeo da daje naznake onoga zbog čega je plaćen pet i po miliona evra.

Južna Koreja i Jordan odigrali su nerešeno 2:2 u drugom meču grupe E na azijskom kupu, a Hvang je bio akter kod drugog gola svog tima u 91. minutu.

Korejci su poveli pogotkom Hjung-Min Sona u devetom minutu s penala, Jordan je preokrenuo autogolom Jong-Vu Parka u 37, a onda i golom Jazana Al-Najmata u šestom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Hvang je potom u 91. minutu prihvatio loptu i šutirao u gol Jordana, a Jazan Abo Al Arab je probao da je odbrani i samo ju je skrenuo ka svojoj mreži i tako „skinuo“ pogodak Hvangu, jer je golman i pre njegove nespretne intervencije bio savladan.

Tada je došlo do problema. In-Bom se uhvatio za nogu sa bolnom grimasom na licu i tražio je izmenu, pa je Klinsman morao da reaguje brzo i prinudno.

Uveo je u igru Đin-Sub Parka umesto Hvanga u 94. minutu, a kod Hvanga je odmah posle gola bilo evidentno da je počeo da poskakuje pa se sada i u Zvezdi i u timu Južne Koreje nadaju da nije ništa ozbiljno.

BONUS VIDEO: Najbolji potezi dana u Nemačkoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare