Foto: LOIC VENANCE / AFP / Profimedia

Velika tragedija dogodila se 10 minuta posle utakmice francuskih fudbalskih prvoligaša Lorijena i Rena, kada je domar domaćina Lorijena poginuo u nesreći.

PROČITAJTE JOŠ

Na njega se obrušila konstrukcija reflektora, instalirana na travnjaku pored terena.

Domar je, pritisnut teškom konstrukcijom, zapomagao dok su ljudi oko njega pokušavali da ga izvuku i spasu, preneli su francuski mediji.

Pomoć je odmah pružilo medicinsko osoblje, obavljena je i masaža srca, ali čovek je ubrzo prevezen u lokalnu bolnicu.

Međutim, posle nekoliko sati, on je od posledica povreda preminuo u bolnici.

Pre nesreće, meč je okončan rezultatom 3:0 u korist gostujućeg Rena, čiji su igrači čuli potresno zapomaganje.

„Igrači Rena su bili u potpunoj panici, ostali su već izapli. Lekari, predsednici, članovi štaba, svi koji su bili prisutni, bili su veoma uznemireni i zabrinuti. To je užasno, sve se dogodilo pred očima Dalbera, igrača Rena, koji je bio šokiran. Svi smo šokirani, zaista je ovo bilo strašno“, rekao je reporter Telefoot-a.

Brzo se na licu mesta pojavio i gradonačelnik Fabris Loher.

„To je užasna nesreća, to je sve što u ovom trenutku mogu da kaže. Ne mogu ssada ništa više od toga. Policija je obeležila mesto nesreće i u toku je istraga, kako bi se utvrdile okolnosti u kojima je do nesreće došlo“, rekao je on.

Menadžmet Lorijena je odmah sazvao sastanak, na kom je obavezno bilo prisustvo svih koji su zaduženi za stadion i bezbednost na njemu.

Fudbal je u potpunosti pao u drugi plan, čak ni na konferenciji akteri meča nisu mogli da pričaju o igri.

„Ne znam da li ste svesni šta se desilo na terenu malopre sa jednim zaposlenim. Reflektori su pali na njega. Mislima smo uz tog čoveka“, bilo je sve što je trener Rena mogao da kaže tokom konferencije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar