Foto: EPA-EFE/IGOR KOVALENKO

Mnogo toga se menja.

Fudbalski savez Rusije će u utorak zvanično istupiti iz UEFA-e i pristupiti Azijskoj fudbalskoj konfederaciji, izjavio je predsednik FSR Aleksandar Đukov

Ruskim klubovima i reprezentaciji zabranjeno je igranje u takmičenjima pod okriljem UEFA-e i FIFA-e, zbog sankcija pod kojima je Rusija od početka rata u Ukrajini.

PROČITAJTE JOŠ

„Ova će odluka sigurno uticati na to kako će se ruski fudbal razvijati u sledećih 10 godina. Počeli smo da razgovaramo o tome, ali smo se složili da prvo moramo da analiziramo sve moguće scenarije i njihove posledice. Dovoljno je samo uporediti odnos Azije i Evrope prema nama. U Aziji imamo 48 reprezentacija i samo dve ili tri ne žele da igraju protiv nas. To je potpuno drugačije od ovog što se događa u Evropi, gde više od pola reprezentacija ne želi susrete s nama“, izjavio je Đukov.

Ovaj potez znači da se fubal u Evropi potpuno menja, pošto će istupiti zemlja čiji su klubovi osvajali evropska takmičenja, a poslednjih nekoliko godina je šampion Rusije bio nosilac u Ligi šampiona jer je njihova liga bila među jačima.

BONUS VIDEO Zvezda Argentine snimila scene haosa iz autobusa sa dočeka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar