Foto: EPA-EFE/Alessandro di Marco

Španac će imati težak zadatak - da Portugal ponovo popne na krov Evrope i vrati u vrh svetskog fudbala

Španski trener Roberto Martinez zvanično je postao novi selektor fudbalske reprezentacije Portugala.

Martinez na klupi menja Fernanda Santoša, koji je sa Portugalom uspeo da osvoji evropsku titulu 2016. godine, dok je prošle na Mundijalu u Kataru ispao već u četvrtfinalu.

PROČITAJT EJOŠ:

Fudbalski savez Portugala nije želeo da produži saradnju sa Santošom, a zaposlio je menadžera koji je takođe dobio otkaz nakon Mundijala.

Martinez je pre mesec dana napustio mesto selektora Belgije posle eliminacije u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru.

Španski stručak je pre reprezentacije Belgije vodio Svonsi, Vigan i Everton. On će voditi selekciju Portugalije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. Portugal se nalazi u grupi J sa BiH, Islandom, Luksemburgom, Slovačkom i Lihtenštajnom.

PROČITAJTE JOŠ:

Glavna tema u reprezentaciji biće status Kristijana Ronalda, koji ima 37 godine, ali i dalje ne želi da kaže konačno zbogom nacionalnom timu.

Postojale su priče da će Ronaldu poslednje veliko takmičenje biti Mundijal u Kataru, ali on smatra da može da pomogne reprezetaciji i na putu do Evropskog prvenstva.

Sada se postavlja pitanje i šta novi selektor misli o tome i kako će gledati na Ronalda. Martinez je potpisao ugovor do 2026. godine.

BONUS VIDEO Zavirite u garažu Kristijana Ronalda – neće vam biti dobro

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar