Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Gotova je saga u Engleskoj, gde je više puta bilo rasprava sa menadžerima i nezadovoljstva igrača koji je "oterao" Žozea Murinja.

Posle šest godina provedenih u Mančester junajtedu, francuski fudbaler Pol Pogba od ponedeljka je i zvanično ponovo u Juventusu, potvrdio je taj italijanski klub.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pol se vratio u Torino. Otišao je kao deček i vraća se kao čovek i šampion, ali jedna stvar se nije promenila – želja da da još jednom zajedno ispišemo nezaboravne stranice klupske istorije. Pogba se vratio i ne možemo biti srećniji“, objavio je Juventus na svom sajtu.

Pogba je u Torino stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Mančester junajtedom.

Potpisao je ugovor do 2026. godine i u timu „stare dame“ nosiće dres sa brojem 10, što znači da će biti dobra zaleđina i podrška u kreaciji iza Dušana Vlahovića.

Pogba, 29-godišnji vezni fudbaler igrao u omladinskoj školi Junajteda, za prvi tim je u sezoni 2011/12. odigrao sedam utakmica, a zatim je prešao u Juventus.

Četiri godine kasnije, posle četiri osvojena Skudeta sa Juventusom, 178 utakmica i 34 gola, vratio se na Old Traford za tada rekordnih 105 miliona funti.

On je za šest godina u Junajtedu, sa kojim je osvojio Ligu Evropa i Liga Kup, odigrao 226 utakmica i postigao 39 golova, ali je i imao i problema sa povredama.

BONUS VIDEO: Proslava titule i „delije“ na ulicama Beograda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar