Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Pogba predstavljen.

Francuski fudbaler Pol Pogba izjavio je u Torinu da ne žali zbog vremena provedenog u Mančester junajtedu, kao i da ne oseća nikakav pritisak zbog povratka u Juventus posle nekoliko razočaravajućih godina u Engleskoj.

PROČITAJTE JOŠ...

Pogba se u ponedeljak i zvanično vratio u Juventus čime je završio boravak u Junajtedu kojem se pridružio 2016. godine za tada rekordnih 105 miliona evra.

On je za šest godina u Junajtedu, sa kojim je osvojio Ligu Evropa i Liga Kup, odigrao 226 utakmica i postigao 39 golova, ali je i imao i problema sa povredama.

Za to vreme je osvojio Svetsko prvenstvo sa Francuskom, ali njegovi nastupi u Junajtedu nikada nisu bili jednaki onima u nacionalnom timu, a treneri kluba sa Old Traforda nisu uspevali da pronađu njegovu najbolju ulogu u timu.

„Zadovoljan sam izborima koje sam doneo. Takav je život, ponekad donosiš odluke koje ne idu onako kako bi želeo“, rekao je Pogba na svojoj prvoj konferenciji za novinare u Torinu.

„Zadovoljan sam godinama koje sam proveo u Junajtedu, odrastao sam, naučio sam mnogo i postao muškarac. Mislim da nisam pogrešio“, dodao je on.

Pogba je bio miljenik navijača u svom prvom mandatu u Juventusu kada je pomogao tom timu da osvoji četiti titule u Seriji A. Takođe je osvojio po dva trofeja u Kupu i Superkupu Italije, pre nego što se vratio u Junajted.

Uprkos njegovim manje impresivnim nastupima u Engleskoj, navijači Juventusa se nadaju da će videti starog Pogbu.

„Nema pritiska, nema pritiska. Znam da sam imao neverovatne sezone u Juventusu i verujem da ću ponovo biti dobar“, rekao je Pogba.

On je istakao da je povratak u Juventus „više od sna“ i dodao da je „veoma srećan što je ponovo kod kuće“.

Pogba će tako ponovo raditi sa Masimilijanom Alegrijem, koji je bio trener Juventusa u njegove poslednje dve sezone u dresu torinske „stare dame“.

„Čak i dok sam bio u Mančesteru uvek sam razgovarao sa Alegrijem, uvek sam imao dobar odnos sa njim“, rekao je Francuz.

Alegri se u Juventus vratio prošle godine, dve godine nakon što je smenjen, kako bi na klupi zamenio Andreu Pirla. Međutim, Juventus je i drugu sezonu zaredom završio kao četvrti tim Serije A.

„Koji Pogba se vratio u Juve? Pogba koji želi da pobeđuje kao i pre. Ne volim da gubim, isto važi i za Juventus. Imam iste ciljeve. Uvek želim da pobeđujem, gladan sam uspeha“, istakao je Pogba.

BONUS VIDEO Anketa – Doček Novaka ispred Skupštine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare