EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Italijanska "Gazeta delo Sport" objavila je niz podataka pred revanš meč Crvene zvezde i Milana u šesnaestini finala Lige Evrope (prvi meč 2:2). Jedan od njih daje nadu crveno-belima da bi mogli do iznenađenja u Lombardiji.

Milan više nije lider Serije A, poraz u „Derbiju dela Madonina“ od Intera (0:3) dodatno je ih udaljio od borbe za Skudeto (zaostaju četiri boda za „neroazurima“).

PROČITAJTE JOŠ

Crveno-beli dolaze na „San Siro“ silno motivisani da naprave iznenađenje, a zbog jednog podatka svi „rosoneri“ strepe pred duel sa timom iz Beograda.

Naime, u prethodnih sedam okršaja u nokaut fazi, uključujući i Ligu Evrope i Ligu šampiona, Milan nije uspevao da prođe dalje kada ne bi trijumfovao na prvom meču!

Poslednji put su „rosoneri“ uprkos lošem rezultatu u prvom meču prošli dalje još u sezoni 2006/2007 kada su poraženi na „Old Trafordu“ sa 3:2 od Mančester junajtedu, ipak četa Karla Ančelotija u revanšu je slavila sa 3:0 i prošla dalje.

Zanimljivo, da je upravo ta generacija Milana osvojila poslednju Ligu šampiona za klub, a u kvalifikacijama je igrala upravo sa crveno-belima iz Beograda. Tada su „rosoneri“ upisali dva trijumfa, 1:0 je bilo u Milanu i 2:1 u Beogradu.

Pobeda od 1:0 je bio jedini od ukupno pet mečeva Milana i Zvezde u kom su „rosoneri“ uspeli da sačuvaju svoju mrežu.

Ipak, ima i onih podataka koji ne idu previše na ruku crveno-belima.

Zvezda je do sada igrala 12 mečeva u Italiji i slavila je samo jednom, uz tri nerešena rezultata i osam poraza. Jedini trijumf upisan je protiv Kjeva u prvog rundi UEFA kupa u sezoni 2002/2003.

U poslednjih sedam mečeva u Ligi Evrope, predstavnik Srbije postigao je samo tri pogotka, a pet puta u poslednjih šest gostovanja nije postigao ni gol.

Sa druge strane, Milan je izgubio tri od poslednjih sedam mečeva na domaćem terenu u Ligi Evrope i UEFA kupu.

Kada su u pitanju individualni učinci Zlatan Ibrahimović bi mogao da postavi novi rekord jer bi eventualnim golom u Ligi Evrope postao najstariji strelac Milana u istoriji u evropskim takmičenjima. Ibrahimović je rođen 3. oktobra 1981. i ove godine će napuniti 40 godina.

Ibrahimović je na meču protiv Intera napustio igru u 75. minutu, a Stefano Pioli, trener Milana, objasnio je da ga je zamenio zbog grčeva u mišićima i trenutno se ne nalazi na spisku povređenih igrača „rosonera“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar