Lionel Messi Foto:REUTERS/Lee Smith

Da li je ovo dovoljno da bismo Mesija smatrali najvećim svih vremena?

Lionel Mesi je osvojenim Svetskim prvenstvom u Kataru kompletirao kolekciju trofeja i osvojio „boginju“ iz petog pokušaja.

Dugo su čekali Argentinci da ponovo proslave naslov svetskog prvaka, ali im je Mesi uz pomoć saigrača to omogućio.

Omaleni Argentinac oborio je mnoge rekorde tokom Mundijala u Kataru, ispisao je istoriju više puta, ali i napravio i znatnu razliku u odnosu na one s kojima se najviše poredi kao najbolji fudbaler svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ:

Kristijano Ronaldo je svakako najveći rival Mesiju, ali Portugalac nikada nije i verovatno neće podići „boginju“. Ronaldo jeste osvojio Evropsko prvenstvo 2016. godine sa svojom reprezentacijom, ali je i Mesi podigao trofej Kopa Amerika prošle godine.

Upravo tu se krija razlika između Mesija i Maradone. Leo je sa Argentinom u finalu 2021. pobedio Brazil sa 1:0, dok je Maradona ostao bez tog trofeja.

Što se tiče poređenja sa Peleom, argument je taj da Brazilac nikada nije zaigrao u Evropi, što je svakako kontinet na kom se igra najbolji klupski fudbal.

I na kraju, tu je brazilski napadač Ronaldo koji je bio rasan golgeter, ali nikada nije podigao trofej Lige šampiona. Mesi je sa druge strane to radio četiri puta.

BONUS VIDEO Izjava Lea Mesija posle velikog finala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar