Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Ipak nisu samo Real i Barselona.

Kada je objavljena odluka Suda prave Evropske unije da UEFA i FIFA ne mogu da spreče formiranje Superlige Evrope, najveći deo klubova sa starog kontinenta momentalno je požurio da se oglasi kako ne želi da bude njen deo.

PROČITAJTE JOŠ...

No, brojnim velikanima – Bajernu iz Minhena, Interu iz Milana, Mančester junajtedu, Pari Sen Žermenu, između ostalih – nije se pridružio i Napoli.

Aurelio De Laurentis, prvi čovek ekipe iz Napulja, u razgovoru az Korijere delo Sport je govorio o ovoj temi:

„Superliga je 2021. godine bila pogrešan potez, koji je međutim doneo promenu. Sada moramo da dobro razmislimo. Razgovarao sam sa Florentinom Perezom, i složiili smo se da je vreme da predložimo neke ozbiljne biznismene, ne samo nominalne predsednike, jer današnji fudbal je vođen starijim ljudima koji su pre svega bez vizije.“

Potom je usledio konkretan predlog:

„Ono 2021. godine me nije ubedilo, to sam i rekao Andrei Anjeliju. Gubimo mlade ljude, potrebno je više dinamike. Ne ofsajdi signalizirani posle ulaska lopte u mrežu. Dosta ovakvog suđenja, neophodno nam je efektivno vreme igranja kao u košarci, i promena VAR-a po uzoru na tenisku.“

No, to nije sve:

„Ja bih momentalno osnovao Ligu E, gde E znači elitna. Samo timovi iz gradova sa relevantnim brojem građana. Palermo koji ima finansijsku stabilnost ne mora da dolazi iz Serije D, Bari, koji ima više od milion potencijalnih navijača, ne može da ostane gde jeste“, rekao je on, aludirajući na Seriju B.

„Bilo bi kao u NBA ligi, stadioni bi stalno bili puni“, dodao je De Learuentis.

BONUS VIDEO Dominacija Harija Kejna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar