Platini
Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Mišel Platini, bivši predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) i zvanično je osumnjičen u istrazi švajcarskih vlasti u vezi sa isplatom od dva miliona dolara koje je 2011. godine dobio od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Švajcarsko federalno tužilaštvo je ovog meseca pokrenulo krivični postupak protiv bivšeg predsednika FIFA Sepa Blatera, za umešanost u isplatu Platiniju.

Kako se navodi u dokumentima u koje je agencija Asošiejted pres imala uvid, Platini se sumnjiči za saučesništvo u proneveri, krivotvorenju i malverzacijama.

PROČITAJTE JOŠ

„Planirana su različita saslušanja u Bernu tokom trećeg kvartala 2020. godine“, navodi se.

Platini je u februaru 2011. godine od FIFA dobio dva miliona dolara za konsultantske poslove radeći za Blatera od 1998. do 2002. godine.

Otkako su švajcarski tužioci objavili optužbu u septembru 2015. godine, pet različitih sudova, uključujući i Etički komitet FIFA, Sud za sportsku arbitražu i Evropski sud za ljudska prava, presudili su protiv Platinija.

Platini i Blater su dobili suspenzije od FIFA, a obojica su negirali krivicu.

Platinijeva četvorogodišnja suspenzija istekla je u oktobru i on planira da se vrati u sport. Nekadašnji slavni francuski fudbaler napunio je 65 godina prošle nedelje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar