FOTO: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
FOTO: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Miralem Pjanić je postao novi fudbaler turskog Bešiktaša.

Letnji prelazni rok je u većini zemalja završen, ali takav slučaj nije u Turskoj i Rusiji, gde klubovi još uvek mogu da registruju nove igrače.

PROČITAJTE JOŠ:

Pominjao se Pjanić i kao moguće pojačanje Zenita, ali ipak je odabrao turske crno-bele.

U novom klubu u ovom vezisti vide poslednji deo slagalice za odbranu trona u domaćem šampionatu, ali i u borbi za što bolji plasman u Ligi šampiona.

U najelitnijem evropskom takmičenju protivnici će im biti Sporting Lisabon, Borusija Dortmund, kao i Ajaks za koji nastupa srpski reprezentativac Dušan Tadić.

Kako se u Barseloni nije snašao i izborio za mesto u timu, a klub je ujedno zapao i u finansijsku krizu, logičan sled događaja je bio da Miralem napusti Katalonce. U prethodnom periodu bio je povezivan i sa Juventusom, ali je na kraju odustao od ideje da se vrati u Italiju, delimično i zbog toga što torinski klub nije prodao Arona Remzija.

Bešiktaš je u odbranu titule krenuo sa sedam bodova u prva tri kola. Uprava je izdvojila 7.050.000 evra na pojačanja tokom leta. Četa koju sa klupe predvodi Sergen Jalčin jača je za čak 11 novih lica, a izdvajaju se povratnik Rašid Gezal, Aleks Teišeira, Kenan Karaman i Miči Batšuaji, od koga se očekuje najviše golova ove sezone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar