Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Srbije su, po svemu sudeći, saznali ime novog selektora. Ovu funkciju bi uskoro trebalo da preuzme Savo Milošević.

Nakon nekoliko nedelja spekulisanja ko bi mogao da postane trener „orlova“ odluka je pala na bivšeg trenera Partizana, prenosi „Sportski žurnal“.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj list navodi da je Milošević izbio u prvi plan nakon što su propali pregovori sa Vladanom Milojevićem i Draganom Stojkovićem Piksijem. Očekuje se da Izvršni odbor FSS uskoro potvrdi ovu odluku, a onda bi Milošević mogao da bude promovisan.

Uz to se pretpostavlja da će njegov prvi pomoćnik biti Radovan Ćurčić, koji je u u „Parnom valjku“ bio deo Miloševićevog stručnog štaba.

Ćurčić je i sam bio selektor Srbije, najpre od 16. do 25. novembra 2014. godine kao privremeno rešenje, a onda je bio i zvanično postavljen na ovu funkciju koju je obavljao do 27. aprila 2016. godine.

Uz to je bio privremeno rešenje i od 17. oktobra do 21. maja 2012. godine. U svim svojstvima je sakupio 15 mečeva na kojima je predvodio nacionalni tim.

„Orlove“ već u martu očekuje start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, a u prvom duelu će u Beogradu dočekati Republiku Irsku (24. mart). U grupi se nalaze još Portugal, Azerbejdžan, Luksemburg i naknadno pridodati Katar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare