foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Legendarni fudbaler promovisao je knjigu "Sve za 10", a njegov bivši saigrač podelio je najlepše uspomene

Miloš Drizić, bivši saigrač Dragana Stojkovića Piksija, govorio je na promociji biografije trenera srpske fudbalske reprezentacije „Sve za 10“.

PROČITAJTE JOŠ:

Drizić smatra da je Stojković najbolji igrač sa kojim je delio teren.

„To je jedini igrač kod koga lopta ne ide unazad. Nikada nisam igrao sa boljim i kompletnijim igračem.“, rekao je Drizić.

Prisetio se se i Piksijevog prvog poziva za reprezenentaciju.

„Sećam se kao sad, Toza Veselinović je bio selektor. Kada je dobio poziv nije mogao da veruje, mislim da je imao samo 18 godina. Sedam dana nakon poziva, igrala se utakmica protiv Francuske. Ja i Mance smo bili na klupi, očekivali smo da uđemo u igru, ali na poluvremenu trener je uveo Piksija. Mi nismo mogli da verujemo. Odigrao je fenomenalno poluvreme, samo sa 18 godina“.

Siguran je i da je Crvena zvezda 1989. godine imala najbolji vezni red u svojoj istoriji.

„Desilo se, prvi i poslednji put u životu da takva dva igrača (prim.aut. Dragan Stojković Piksi i Dejan Savićević) igraju zajedno, iza je bio Robert Prosinečki i to je po meni najbolji vezni red svih vremena.“

Opisao je oproštaj čuvene desetke reprezentacije i Crvene zvezde.

„Na Marakani se nije dogodio oproštaj, pa smo mi na Čairu organizovali 2001. godine, 50.000 hiljada ljudi je bilo na stadionu. Nismo znali šta da radimo, kako da dođemo do stadiona“, istakao je Drizić.

BONUS VIDEO Izjava Dragana Stojkovića Piksija na promociji knjige

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar