Foto:REUTERS/Carl Recine

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi dobitnik je lepog priznanja.

Savez je u utorak objavio da je Piksi dobitnik Zlatne lopte najvišeg tela srpskog fudbala, dok je Aleksandar Mitrović dobio nagradu za najboljeg fudbalera naše zemlje.

PROČITAJTE JOŠ:

Piksiju je ovo drugo uzastopno priznanje, a treće u karijeri. Obe nagrade se odnose na ovu 2022. godinu u kojoj je Srbija uspela da se plasira u A diviziju Lige nacija.

Igrala je i na Mundijalu u Kataru, ali nije uspela da prođe grupu sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

„Orlovi“ su tamo uspeli da odigraju nerešeno sa Kamerunom 3:3, od Brazila su poraženi sa 0:2, a od Švajcarske sa 2:3.

Bez obzira na to, nije bilo dileme ko bi mogao da nasledi Stojkovića kao najbolji trener naše zemlje, pa je Piksiju u ruke opet otišla nagrada.

Kada je reč o Mitroviću, on je takođe imao veoma uspešnu godinu iza sebe i drugi put je uzeo nagradu za najboljeg srpskog fudbalera, pošto je prvu osvojio 2018, a sada je nasledio Dušana Tadića.

Rekordnom sezonom uveo je Fulam u Premijer ligu iz Čempionšipa, u kom je sezonu priveo kraju sa rekordna 43 gola.

Ove nedelje je odigrao sjajno i sa dve asistencije i jednim golom je doprineo pobedi svog tima protiv Kristal Palasa 3:0, iako je i dalje povređen.

Bio je to i u Kataru, pa nije mogao da pruži svoj maksimum, što je uz povrede još nekolicine igrača dovelo do slabije forme srpskog nacionalnog tima i ispadanja u grupi.

U ženskoj konkurenciji, nagrada za najbolju fudbalerku otišla je u ruke Jovane Damnjanović.

Ona je ostavila zapažen trag u dresu Bajerna iz Minhena. Inače, osim dodele nagrada, FSS je usvojio i finansijski plan za 2023. godine.

BONUS VIDEO Žikica Babović: Ispraćaj fudbalera iz Katara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare