Fudbaleri Čelsija prošli su u osminu finala FA Kupa pobedom nad Aston Vilom 3:1 na gostujućem terenu.

Čelsi je posle meča bez golova na Stamford Bridžu, uspeo da slavi sa dva pogotka u prvom i još jednim u drugom poluvremenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Konor Galager je pogodio prvi u 11. minutu. Nikolas Džekson je vukao loptu levom stranom, proigrao je Maduekea u kaznenom prostoru, a ovaj je odložio pas za Galagera.

Strelac prvog gola je sa 12, 13 metara zakucao loptu visoko i pod prečku, pa Emilijano Martinez nije mogao da uradi ništa.

Igrao se 21. minut kada je spomenuti Džekson na asistenciju Mala Gusta duplirao prednost londonskog velikana na 2:0.

Aston Vila je pre toga mogla da odgovori i za dva minuta je dva puta morao da reaguje Đorđe Petrović, srpski golman među stativama Čelsija.

U 13. minutu je zaustavio nimalo prijatan udarac Olija Votkinsa. Čelsi je meč rešio golom Enca Fernandeza, koji je dao golčinu iz slobodnog udarca sa preko 20 metara.

Poraz Aston Vile je do kraja samo ublažio poraz golom u 91. minutu. Strelac je bio Musa Dijabi kada je natrčao na loptu i po zemlji je poslao od stative u Petrovićevu mrežu. Uprkos tome, srpski golman je imao veoma dobro izdanje, baš kao i u prvom meču kojim je povukao svoj tim ka prolasku dalje.

Iste večeri dalje je prošao i tim Notingem Foresta, koji je na svom terenu posle penala izašao na kraj sa Bristol sitijem. U regularnom delu meča bilo je 1:1, gol za Forest je postigao Divok Origi u osmom minutu, a gol za Bristol je bio delo Džejsona Najta u 14. minutu.

BONUS VIDEO: Gol Muse Dijabija protiv Čelsija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar