Gordan Petrić
Gordan Petrić; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić dao je svoj sud pre meča sa Javorom iz Ivanjice.

Partizan protiv Javora igra u nedelju od 19 sati, a crno-beli taj meč dočekuju u velikom usponu forme.

PROČITAJTE JOŠ:

Dobri rezultati ređaju se i na terenima Superlige i u Evropi, a Petrić je u više navrata u prvi plan stavio umor svojih igrača.

„Imamo dosta utakmica kod kuće, to treba da iskoristimo. U nedelju igramo protiv Javora, pa imamo Niš. Sutra moramo da budemo i mudri i pametni i lukavi da bismo dobili utakmicu. Da nam se ne desi sutra ‘Ljuljaj Javore’, ona pesma što se pevala pre 10-15 godina. Nadam se da su svi igrači spremni i očekujem pobedu sutra“, rekao je Petrić.

Ovu krilaticu „Ljuljaj, Javore“, Ivanjičani često koriste i u šaljivim objavama na svojim društvenim mrežama.

„Javor dolazi rasterećeno. Kad se nameste, to je teško probiti. Možda sutra pruže najbolju partiju, ko bude bolji, slaviće. Nije naivna utakmica. Voleli bismo da damo gol odmah u prvom minutu. Mora da bude brži pas i prenos lopte. To je nekad moguće, nekad ne. Bili smo tromi protiv Napretka“, kazao je Petrić.

Njegov Partizan je pobedio Napredak sa 1:0, Kruševljani su imali svoje šanse za pogodak, što je dovoljna opomena.

„Ne verujem da će biti većih rotacija, ali će nekoliko igrača da se odmori, da dočekamo sveži meč sa Nicom u Ligi konferencija. Videćemo posle treninga da li ćemo odmoriti Dijabatea i Meniga. Igrači uvek kažu da su spremni, ali videćemo“, naveo je Petrić.

Zadovoljan je što se fudbaleri ponašaju veoma profesionalno, te da svi čekaju šansu.

„Ja bih voleo da imam 14-15 igrača, pravih seniora i decu iz omladinske škole. Ne bih voleo da dupliram pozicije kad dođe prelazni rok“, kaže Petrić, koji ističe da mu fokus nije toliko na prvenstvenoj trci sa Crvenom zvezdom.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Pratim generalno šta se dešava, ali se ne opterećujem. Sve može da se sruši u sedam dana. Ne opterećujem se time da li smo mi sada drugi ili četvrti. Želja mi je da se igrači ne povrede u ovim utakmicama. Posle toga ima dosta odmora, sad je duža pauza. To za organizam možda i nije dobro. Kad dođe pauza, moramo da budemo pametni. Skoro tri meseca, kao da sam u vojsci pešadinac“, našalio se trener Partizana.

Crno-beli pred okršaj 16. kola Superlige imaju 33 boda, pet manje od lidera na tabeli, Crvene zvezde.

BONUS VIDEO: Gordan Petrić posle remija sa Nicom u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar