Foto:EPA-EFE/PETER POWELL

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola sprema ekipu za novo finale Lige šampiona.

Mančester siti je dotle stigao pobedom nad Real Madridom u polufinalu elitnog takmičenja. Real je u prvom meču odigrao 1:1 na svom stadionu, a onda je u revanšu na Etihadu tim „građana“ dominirao i sa 4:0 pregazio aktuelnog prvaka Evrope.

PROČITAJTE JOŠ:

Zato će se u finalu sastati sa Interom koji je u italijanskom polufinalu nadigrao ekipu Milana. Gvardiola, koji je Siti vodio do finala 2021, kada je poražen od Čelsija, sada ima novu šansu za „ušati“ trofej, a priznao je da je godinu dana unazad razmišljao o Realu.

„Imam utisak da smo igrali s osećajem gorčine iz prošle sezone i bola u sebi zbog tog poraza. Sećam se da sam čuo kako je Toni Kros u intervjuu, mesecima kasnije, rekao da su mogli tamo da izgube sa 10:1 a dobili su taj dvomeč. To znači da smo mi bili dobri, ali bilo je detalja koji su mogli da naprave razliku u našu korist, dok u revanšu nismo igrali kako treba i kao ove godine. Godinu dana smo nosili taj osećaj mučnine u stomaku. Toga smo se sada rešili. Kada je reč o energiji, želji. Fudbal vam uvek daje druge šanse. Daje priliku za osvetu. Kad smo izvukli Real Madrid na žrebu, a prošli smo Bajern, pomislio sam da je to u redu“, rekao je Gvardiola posle meča.

Siti je i lani igrao s Realom u polufinalu i prvi meč je dobio sa 4:3, ali je u revanšu poražen sa 3:1, pa je Real kasnije otišao do titule prvaka Evrope koju sada nije odbranio.

BONUS VIDEO: Opšta tuča fudbalera Tajlanda i Indonezije u finalu Igara Jugoistočne Azije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar