Foto: EPA-EFE/ANDREW YATES

Prvi zadatak za Siti pred nastavak sezone je Liverpul.

Mančester siti očekuje derbi meč protiv Liverpula u Premijer ligi u subotu od 13.30.

Pročitajte još

Biće to prvi meč „građana“, kao i „crvenih“ po nastavku klupske sezone, nakon reprezentativne pauze zbog kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Najbolji strelac lige Erling Holan pod znakom pitanja je za ovaj susret, što je istakao Pep Gvardiola, trener ekipe iz Mančestera.

„Poslednji trening pred utakmicu imamo popodne i tada ćemo videti kako se oseća. Imamo još jedan dan, on će sam odlučiti. Život je rizik, moramo da rizikujemo. Videćemo šta će se desiti“, rekao je Gvardiola.

Fil Foden takođe ima problema sa povredom.

„Doktor kaže dve ili tri nedelje, ali videćemo kako se stvari odvijaju i kako teče oporavak. Ono što je najvažnije je da se i dalje borimo za sve – na tri fronta. To je dobro. Dobro je i kada pobeđuješ, ali ne možeš to konstantno da radiš deset ili 11 meseci. Ali, ipak smo idalje tu“, rekao je španski stručnjak, čija ekipa je i dalje u igri u Premijer ligi, Ligi šampiona i FA kupu.

Govorio je i o protivniku koji ove sezone igra znatno ispod očekivanja. Tim Jirgena Klopa trenutno se nalazi na šestom mestu sa 42 boda, a već je završio takmičenje u Ligi šampiona gde je Reall u osmini finala bio više nego ubeljiv slavivši ukupno u dvomeču 6:2.

„Poznajemo se godinama. Isti menadžeri, novi meč. Liverpul je idalje izuzetan tim. To, po mom mišljenju, ne menja činjenica da su imali uspone i padove. To može da se dogodi svakom timu. Za nas će Liverpul uvek biti veliki rival“.

Mančester siti je drugi u Premijer ligi sa 61 bodom i odbrana titule biće teška misija budući da Arsenal ima čak osam bodova više, ali i uz utakmicu više.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi posle pobede u Podgorici