Pep Gvardiola
Pep Gvardiola; Foto: EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Samouvereno.

U derbiju 19. kola Premijer lige između Čelsija i Mančester sitija, gosti su slavili minimalnim rezultatom. U jedinom golu učestvovali su Rijad Marez kao strelac, i Džek Griliš kao asistent, igrači koji su ušli u igru sa klupe u drugom poluvremenu.

PROČITAJTE JOŠ

Gvardiola se nakon pobede našalio na račun toga što je izmene napravio znatno ranije nego u prethodne dve utakmice u kojima Mančester siti nije izgledao dobro.

„Ja sam genije. Nakon Evertona su me pitali zašto nisam napravio nijednu izmenu do 81. minuta. Razmislio sam o tome i danas sam napravio nekoliko promena. Mogli smo izgubiti danas, ali sada imamo dobru situaciju i zaostajemo samo pet bodova“, rekao je Gvardiola pa dodao:

„Već u novembru su mnogi verovali da smo prvaci, a to ne ide tako u Premier ligi. Druge ekipe nemaju taj pritisak jer se u septembru ne priča da će oni osvojiti ligu, nego da će Siti osvojiti. Nakon četiri osvojene lige u pet godina nije lako to uraditi još jednom. Zato sam jako zadovoljan dosadašnjim uspesima“, završio je Gvardiola.

Mančester siti se nakon 17. kola nalazi na 2. mestu Premijer lige sa 39 bodova, iza Arsenala koji je na prvom mestu sa 44 boda.

BONUS VIDEO Šta nas čeka u sportskoj 2023.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar