Foto: EPA-EFE/ANDREW YATES

Španski trener je oduševio odgovorom.

Pep Gvardiola je trener već 14 godina, a već dugo važi za jednog od najboljih u istoriji tog posla.

PROČITAJTE JOŠ

Španac je u karijeri vodio Barselonu, Bajern i Mančester siti do ukupno deset titula prvaka države i brojnih kupova, ali trofej Lige šampiona je uspeo da osvoji samo sa Kataloncima.

Poslednju od dva trofeja Lige šampiona je osvojio 2011. godine, iako je nakon toga tri godine vodio možda najjači tim Bajerna u istoriji.

Za šest godina u Sitiju potrošio je nekoliko milijardi evra na tim koliko je želeo, ali najviše što je postigao za tih 11 godina bilo je finale Lige šampiona, koje je izgubio od Čelsija (1:0).

Nakon utakmice sa Kopenhagenom (0:0) u četvrtom kolu najboljeg evropksog takmičenja, novinar danske televizije upitao ga je zašto mu je tako teško da osvoji Ligu šampiona.

„Zato što je tamo uvek Real“, komično je odgovorio Gvardiola.

Prema pričama koje dolaze iz Afrike za sve su zaslužni tamošnji šamani. Naime, Gvardiola je imao sukob sa bivšim fudbalerom Obale Slonovače Jajom Tureom još 2018. godine.

Loš odnos između jednog od najboljih fudbalera koje je Afirka ikada imala i španskog stručnjaka kulminirao je odlaskom Turea iz Mančester sitija, a tada je njegov agent Dimitri Seluk pozvao afričke šamane da „prokunu“ Španca.

BONUS VIDEO Ninoslav Spasić otvoreno: Delević mi je tražio da namestim utakmicu u Gruziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar