Pele
Pele Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Nije naivno.

Edson Arantes do Nasimento, daleko poznatiji po nadimku kojim je pokorio svet, Pele, bori se sa rakom debelog creva od septembra 2021. godine, a najnovije prognoze nisu ni najmanje dobre.

PROČITAJTE JOŠ...

Čuveni Brazilac je primljen u bolnicu 29. novembra, a kako je saopštila bolnica „Albert Ajnštajn“ iz Sao Paula, njemu je rak uznapredovao što je dovelo do ozbiljnih problema sa bubrezima i srcem, pa će legenda svetskog fudbala i nastupajuće praznike provesti pod nadozorom lekara.

„Nakon što je primljen 29. novembra zbog hemoterapije, lečenja raka debelog creva i respiratornih problema, došlo je do pogoršanja okološke bolesti i potrebna je ozbiljnija nega vezana za bubrežne i srčane disfunkcionalnosti“, navedeno je u pismu koje su potpisali doktori Fabio Nasri, Rene Gansl i Migel Cendoroglo Neto.

Navodno, bolest se proširila na pluća i jetru, a da je situacija daleko od naivne pokazuje odluka njegove porodice da otkaže proslavu Božića i praznik provede sa Peleom u bolnici:

„Naš Božić kod kuće je otkazan. Odlučili smo uz podršku doktora da iz mnogih razloga ostanemo uz tatu, uz svu negu koja mu je pružena u bolnici“, navela je njegova ćerka Keli.

BONUS VIDEO Pele, Maradona i pehar koji je izmakao Moši i Tirketu usred „geta“ u Dohi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar