Foto:Tanjug/AP Photo

Legendarni brazilski fudbaler, Pele, napisao je dirljivo pismo koje je posvećeno Dijegu Armandu Maradoni, sedam dana posle smrti argentinskog velikana.

Naslov pisma je „Volim te, Dijego“, a ima posebnu notu jer su se Brazilci i Argentinci takmičili ko je veći, Pele ili Maradona.

PROČITAJTE JOŠ

„Danas je prošlo sedam dana otkako si otišao. Mnogi ljudi su celog života voleli da nas upoređuju. Bio si genije koji je očarao svet. Mađioničar sa loptom u nogama. Istinska legenda. Ali pre svega, za mene ćeš uvek biti odličan prijatelj, sa još većim srcem.

Danas znam da bi svet bio mnogo bolji kada bismo mogli manje da se upoređujemo i počnemo više da se divimo. Dakle, želim da kažem da si neuporediv.

Tvoju putanju obeležila je iskrenost. I na svoj jedinstven i poseban način, naučio si nas da moramo mnogo češće da volimo i kažemo „volim te“.

Tvoj brzi odlazak mi nije dozvolio da ti to lično kažem, pa ću to jednostavno napisati: Volim te, Dijego.

Moj veliki prijatelju, hvala ti puno za celo naše putovanje. Jednog dana, na nebu, igraćemo zajedno u istom timu. I to će biti prvi put da dižem ruke trijumfalno u vazduh, a da razlog nije proslava gola. Biće to zato što ću konačno moći da te zagrlim opet“.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare