Promocija novog pojacanja FK Novi Pazar, Adema Ljajića Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Upravni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar uputio je zahtev Komisiji za suđenje Fudbalskog saveza Srbije da isključi sudiju Aleksandra Živkovića iz utakmica koje klub iz Novog Pazara igra.

Prema navodima iz uprabe kluba, pomenuti delioc pravde je brutalno oštetio Novi Pazar u utakmici u Lučanima.

„Već u prvih deset minuta je dodelio dva žuta kartona našim igračima (čime je pokazao svoju nameru), od kojih je prvi žuti karton Adesinji neopravdano dodeljen. Sudija Živković je već u 22. minutu pokazao drugi žuti karton, što je rezultiralo isključenjem pomenutog igrača. Isti sudija je dosudio i nepostojeći penal za domaćina, čime je obavio svoj zadatak. Dodatno, Živković je produžio trajanje utakmice za svega 4 minuta, iako je bilo čak 10 izmena, pregledavanja VAR-a, intervencija medicinskih timova oba tima, i zadržavanja lopte od strane čak i dečaka zaduženih za vraćanje lopte koja je bila van terena“, kažu iz novopazarskog superligaša.

PROČITAJTE JOŠ

Oni tvrde da je tokom celog meča, sudija Živković primenjivao neujednačen kriterijum pri dosuđivanju prekršaja, ne dosuđujući očigledan prekršaj nad igračem Novog Pazara, Mitron Ergelašem, iako je pretrpeo ozbiljan udarac i posekotinu na gornjoj usni.

Slično se po tvrdnjama uprave Novog Pazara dogodilo i u slučaju očiglednog prekršaja nad Lazićem.

„Očigledno je da je Novi Pazar poslužio kao poravnanje i kompenzacija za Mladost zbog sudijskih grešaka u njihovoj utakmici protiv Vozdovca. Ovakvi događaji čine da naš fudbal izgleda kao trgovinska buvlja pijaca. Ne čudi što naši klubovi na evropskoj sceni ne mogu osvojiti ni jedan bod. Tamo nema raznih Živkovića spremnih da se javno brukaju i sramote kako bi obavili zadatak koji im je poveren“, rekli su čelni ljudi Fudbalskog kluba Novi Pazar.

BONUS VIDEO Lionel Mesi, fudbaler koji iz dana u dan pomera granice fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar