Nije bilo lako, nije bilo ni lepo, ali pobeda se piše

Fudbaleri Srbije pobedili su Crnu Goru sa 2:0 u Podgorici u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na kom se naša selekcija nije bila od 2000. godine.

Svoje utiske o tesnoj pobedi izneo je Strahinja Pavlović, jedan od naših najboljih defanzivaca.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bilo je jako teško, jedna jako dobra utakmica, na kraju smo uzeli tri boda, što je najbitnije. Čestitam ekipi na odličnoj igri, rivali su bili jako dobri, bilo je teško, mislim da će svima ostalima biti teško da uzmu bodove“, započeo je Pavlović.

Prokomentarisao je igru Dušana Vlahovića, koji je ušao sa klupe i postigao dva gola.

„Tako je, Duci je dao dva prelepa gola. Nekada ovakve utakmice rešavaju veliki igrači“.

Borba je tek počela.

„Naravno da smo izuzetno zadovoljni. Ima još dosta utakmica, biće još dosta borbe da bi se plasirali na Evropsko prvenstvo“.

Srbija je na drugom uzastopnom meču sačuvala mrežu.

„Mnogo je zgodno kada se sklopite i uspete da sačuvate gol. Crna Gora je pokazala da ima dobre napadače, ali smo se na kraju izvukli i sačuvali mrežu“.

Pavlović smatra da u ovoj grupi baš i nema favorita.

„Mislim da smo svi tu negde i nema favorita. Mnogi su rekli da je ova utakmica laka, ali mi smo videli da to nije tako. Biće teško za sve ekipe“.

Imao je Pavlović duele sa Stevanom Jovetićem, starim prijateljem.

„Nisam ga video još od kako je otišao iz Monaka, bilo je uživanje igrati protiv njega“.

Osvrnuo se i na igru sa Nemanjom Gudeljom, koji je na poslednje dve utakmice bio centralni defanzivac.

„Pa da, dve utakmice smo odigrali zajedno, to je dobro funkcionisalo. Ima stvari koje još mogu da se poprave i nadoknade, ali sve to funkcioniše jako dobro“.

Svoje utiske izneo je i Andrija Živković.

„Teška utakmica, znali smo da će biti tako, nismo odustali i na kraju smo pobedili. Sve je bilo u redu, super, nama je najbitnije jer smo došli da pobedimo a to smo i uradili. Svi smo kao jedan ali i tim i svima na raspolaganju“, rekao je Živković.

Prvi deo plana je ispunjen, upisane su dve pobede u borbi za Evropsko prvenstvo.

„Zato radimo i treniramo i imamo sjajnu atmosferu. Čestitali smo Vlahoviću i jedni drugima u svlačionici. Zadovoljan sam i svojom igrom. Što se Crne Gore tiče danas je sve moguće, svi igraju fudbal, mogu da se plasiraju u Nemačku što da ne“, završio je Živković.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi posle pobede u Podgorici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar