Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Novica Tončev, prvi čovek Radnika iz Surdulice kritikovao je sudiju Srđana Jovanovića posle utakmice Radnika i Partizana.

Partizan je na gostovanju pobedio sa 2:1, Jovanović je bio u VAR sobi, a Radniku je poništen inicijalno dosuđen penal.

PROČITAJTE JOŠ:

Saopštenjem se prvo oglasila Crvena zvezda, a onda i Tončev, koji smatra da je Jovanović neko ko snosi deo odgovornosti za ovakav epilog.

„Moja je obaveza da se kao dugogodišnji sportski radnik sa preko 20 godina iskustva u sportu i nekadašnji potpredsednik FSS oglasim povodom jučerašnjeg sramnog suđenja čoveka koji sebe naziva sudijom – Srđana Jovanovića, na utakmici SLS između Radnika i Partizana. Najpre moram da naglasim da mi je izuzetno žao, jer je ovakav čin pokvario jedan fudbalski spektakl koji za malu opštinu poput Surdulice mnogo znači. Sport je jedna sfera, koja pre svega treba najmlađe da nauči fer-pleju i sportskom duhu, kako da se ponašaju dostojanstevno i kad pobeđuju i kad gube. Uvek sam pružao ruku boljem od sebe, ali pružio bih ruku i poraženom na dobroj igri“, počeo je Tončev, a prenosi domaća štampa.

Partizan je prvoplasiran u Superligi Srbije sa bodom više od Zvezde, a Tončev kaže da očekuje reakciju ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije.

„Ekipi poput Partizana ne trebaju ‘razne dadilje’ u liku ovakvih sudija koji će zarad nekih sitnih interesa da im svojim postupcima više odmognu, nego pomognu. Svaki uspeh Partizana sada će ostati u senci pitanja da li je mogao i drugačiji ishod utakmice da bude, da nije na mestu sudije bilo lice koje je zaslepljeno samo sopstvenim interesima. Moram da pozovem i čelne ljude FSS, koji su obećavali velike promene kada su raznim manevarskim pristupima preuzimali Savez da sada pokažu na delu da će stati na put ovakvim i sličnim postupcima i prestanu da kažnjavaju klubove koji ukazuju na nepravdu“, rekao je Tončev.

BONUS VIDEO: Gol Mintea protiv Almerea

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare