Foto: Printscreen

Fudbaleri Olimpije doživeli su debakl protiv Brava, a posebnu pažnju u porazu 5:0 privukao je Maki Banjak koji je greškama u velikoj meri kumovao debaklu.

Kamerunski štoper, prvo pojačanje Partizana za narednu sezonu, pružio je veoma loše izdanje u duelu Olimpije i Brava čime je potpisao jedan od najubedljivijih poraza kluba iz Ljubljane.

PROČITAJTE JOŠ

Banjak je u prvom duelu za lidera šampionata Slovenije delovao prilično uspavano, a zaustavljanje Matka predstavljalo je za njega praktično nemoguću misiju.

Štoper koji će se početkom naredne sezone priključiti crno-belima, prvu grešku je napravio u 13. minutu kad je zakasnio da spreči Matka da iz peterca rutinski prosledi centaršut Kurtovića sa levog boka u mrežu.

Veoma loše Banjak je reagovao i pet minuta kasnije kad je potpuno nerezonski „ispao“ i ostavio prostor Matku da proigra Baturinu koji je udvostručio prednost.

Pravom debaklu u samo 13 minuta Kamerunac je doprineo neshvatljivo lošim reakcijama i kod trećeg i četvrtog gola, lošom kretnjom, a potom i praktično dodavanjem za kontranapad rivala.

Vrlo loše izdanje štoper je upotpunio greškom kod petog gola zakasnivši da postavi ofsajd zamku, pa je Matko u 90. minutu postigao gol za konačnih 5:0.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram